ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ MUFFINS ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ


Τέλεια muffins σταφίδας, νηστίσιμα και πανεύκολα.
Η συνταγή είναι της φίλης μου της Ελένης, με ελάχιστες αλλαγές. Αν θέλετε νηστίσιμα κεϊκάκια, αυτά είναι τα καλύτερα!!!
Δοκιμάστε τα!!!



Για την παρασκευή τους χρειαζόμαστε:

3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι γλυκού σόδα
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα (όχι πολύ γεμάτο)
1 βανίλια
2 κούπες χυμό πορτοκαλιού
2/3 κούπας αραβοσιτέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σταφίδες ξανθές
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Σε ένα μπωλ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, την κανέλα και τη βανίλια.
Στο μίξερ χτυπάμε τα υγρά υλικά με την ζάχαρη.
Προσθέτουμε και το αλεύρι. Κρατάμε λίγο μέσα στο μπωλ και ρίχνουμε εκεί τις σταφίδες για να αλευρωθούν.
Προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε ελαφρά με κουτάλι.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά θήκες για μάφινς και μοιράζουμε το μείγμα καλύπτοντας τα 2/3 της κάθε φόρμας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 20-25 λεπτά περίπου.
Καλή επιτυχία!!!