Φλερτ και σεξ μέσα από το Facebook


Ευκαιρίες για φλερτ αλλά και για ερωτική επαφή φαίνεται πως δίνει το Facebook σε σημαντικό αριθμό χρηστών του Ιντερνετ στη χώρα μας....

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πανεπιστημιακής έρευνας, ένας στους πέντε βγαίνει ραντεβού με άτομα που γνώρισε μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ένας στους δέκα είχε κάποιου είδους σεξουαλική εμπειρία με αγνώστους από το Facebook.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 327 μελών του γνωστού ιστότοπου, ηλικίας 16 έως 82 ετών και με μέσο όρο τα 28 έτη. Διενεργήθηκε από τους ψυχολόγους Γιώργο Τσουβέλα, Αφροδίτη Ραλλάτου και Αλέξη Μπράιλα του τμήματος Ψυχολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου και τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν στο πανελλήνιο διεπιστημονικό συνέδριο e-life που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη.

Η έρευνα έδειξε ότι το 24,3% των ερωτηθέντων αρέσκεται να φλερτάρει με αγνώστους, το 20,1% έχει βγει ραντεβού με άτομα που γνώρισε στο Facebook, ενώ το 10,6% του δείγματος είχε κάποια σεξουαλική εμπειρία με κάποιο άλλο μέλος της ιστοσελίδας. Τηλέφωνα με άλλους χρήστες έχει ανταλλάξει το 22,99% των ερωτηθέντων, ενώ το 11,1% έχει προσθέσει στην προσωπική του σελίδα εφαρμογές για φλερτ.

Σε ό,τι αφορά το προφίλ των χρηστών του Facebook, από την έρευνα προέκυψε ότι τρεις στους τέσσερις είναι γυναίκες (74,8%), κατά κύριο λόγο από αστικές περιοχές (79,7%). Στη συντριπτική τους πλειονότητα οι χρήστες είναι ανύπαντροι (86,7%).

Ως προς τους λόγους που ωθούν τους χρήστες να χρησιμοποιούν το Facebook, ένας στους δύο (50,1%) δήλωσε ότι αποτελεί έναν τρόπο απόδρασης από την κακή διάθεση (θλίψη, στρες κ.ά.), ενώ ακόμη περισσότεροι (55,09%) ανέφεραν ότι μένουν συνδεμένοι ενεργά στην ιστοσελίδα για περισσότερο χρόνο από όσο υπολόγιζαν. Σύμφωνα με τους ειδικούς, εξάρτηση από το συγκεκριμένο δίκτυο εμφανίζει το 12,1% των χρηστών.