BOMBA! ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΜΕ 3ΕΤΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΨΩΜΙΑΔΗ. ΧΑΝΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ!

Απόφαση κόλαφος του πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, καθώς κρίθηκε ένοχος και σε δεύτερο βαθμό για παράβαση καθήκοντος, με συνέπεια να παύεται από περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με..την απόφαση του δικαστηρίου ο κ. Ψωμιάδης καταδικάζεται σε 12μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή.
Η πολύκροτη δίκη διήρκησε περίπου έξι ώρες αφού ξεκίνησε λίγο μετά τις 9:00 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 15:30. Στην εισήγησή του ο εισαγγελέας ήταν κόλαφος κατά του περιφερειάρχη, ζητώντας την ενοχή του αφού όπως τόνισε «από τα στοιχεία προκύπτουν και αντικειμενικά και υποκειμενικά κριτήρια για την παράβαση καθήκοντος του περιφερειάρχη»....
Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης στην απολογία του υποστήριξε πως «έδρασα καθ’ όλα νόμιμα. Ο νομάρχης βάζει την τελική υπογραφή και αφού πρώτα το έγγραφο έχει ελεγχθεί και εξεταστεί μέχρι να φτάσει στο γραφείο μου. Δεν έχω νομικές γνώσεις. Έβγαλα μόνο το γυμνάσιο γιατί οι γονείς μου δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να με στείλουν στο πανεπιστήμιο. Έδρασα, αφού πρώτα συμβουλεύτηκα τον αρμόδιο αντινομάρχη και τον νομικό σύμβουλο της νομαρχίας».
«Έδρασα όπως θεώρησα ότι είναι ανθρώπινα σωστό. Έλαβα υπόψη την οικονομική κατάσταση του ιδιοκτήτη του πρατηρίου και τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε και γι’ αυτό προχώρησα στη μείωση του προστίμου. Εξάλλου, το κατώτατο όριο ήταν τα 145 ευρώ και εγώ το μείωσα στα 1.000 ευρώ», πρόσθεσε.
Ο γ.γ αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Θύμιος Σώκος είναι υποχρεωμένος να θέσει τον κ. Ψωιάδη άμεσα σε αργία, εξέλιξη που σημαίνει ότι χάνει το αξίωμά του. Ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας θα τεθεί σε αργία ακόμη και σε περίπτωση που προσφύγει στον Άρειο Πάγο για αναίρεση της απόφασης. Η πλειοψηφούσα παράταξη της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα κληθεί να εκλέξει νέο περιφερειάρχη.
Υπενθυμίζεται ότι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης είχε παραπεμφθεί σε δίκη μετά από καταγγελία υψηλόβαθμου υπαλλήλου της πρώην νομαρχίας Θεσσαλονίκης ότι αποπέμφθηκε όταν αντέδρασε σε υπερβολική μείωση προστίμων σε πρατηριούχο. Ο περιφερειάρχης πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε 12 μήνες φυλάκιση με αναστολή.

Πηγή: voria.gr

xronika05.blogspot.com