Κυτταρίτιδα: Η άλλη όψη της αλήθειας!

Δεν υπάρχουν πολλές γυναίκες που να μην παραπονούνται για την περιβόητη «όψη πορτοκαλιού» στο δέρμα, στα επίμαχα σημεία του σώματος: τους γλουτούς, τους μηρούς, την κοιλιά. 

Ανεξαρτήτως ηλικίας...,
ενίοτε και βάρους, ολοένα και περισσότερες αναζητούν τρόπους για να καταπολεμήσουν το πρόβλημα, χωρίς μεγάλη επιτυχία.
 

Προϊόντα του εμπορίου υπόσχονται θαύματα ως το καλοκαίρι, πολλοί ειδικοί έχουν ωστόσο άλλη γνώμη:
«Βομβαρδιζόμαστε από ουσίες και συστατικά δήθεν αποτελεσματικά», τονίζει η επίκουρη καθηγήτρια Δερματολογίας κυρία Αικ. Καρακίτσου – Μουλοπούλου. «Δυστυχώς, δεν πιστεύω στις κρέμες, γενικότερα στα προϊόντα αδυνατίσματος. Αντιθέτως, στην καταπολέμηση του προβλήματος συμβάλει η άσκηση, όποια μορφή κι΄ αν έχει, ακόμη και το απλό περπάτημα. 

Κυτταρίτιδα και καθιστική ζωή είναι διαχρονικά συνδεδεμένες… Δεν συζητώ για το κάπνισμα, όσο περισσότερο, τόσο το χειρότερο για το δέρμα. Το μασάζ έχει ουδέτερο ρόλο, είναι απλώς ευχάριστο και τίποτε περισσότερο. Χωρίς αμφιβολία, οι ευεργετικές ιδιότητες του νερού – και της συμβουλής του τύπου «πίνετε δυο λίτρα νερό την ημέρα» – έχουν υπεραξιολογηθεί. 

Μείζονος σημασίας παραμένει η διατροφή, οι γυναίκες μπορούν να δουν μεγάλη βελτίωση, αν εντάξουν στο διαιτολόγιο τους υγιεινές τροφές, όπως λαχανικά και φρούτα. Χρήσιμο θα ήταν, πάντως, οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα, να τύχουν διάγνωσης. Πρόκειται για κυτταροαπόθεση, υπάρχουν άλλες βλάβες, οφείλεται στο υπερβάλλον βάρος, ή μήπως είναι απλώς κληρονομικό;».
 
Οι κανόνες ομορφιάς, ειδικά ως προς τη διατροφή, επιτάσσουν κατανάλωση συγκεκριμένων προϊόντων: η σόγια, τα πορτοκάλια, οι ντομάτες καθώς και το σπανάκι είναι μερικές από αυτές, καθώς περιέχουν λικιθίνη, που ενισχύει τη σφριγηλότητα του δέρματος. Ο σολομός θεωρείται επίσης υπεύθυνος για τη βελτίωση του ιστού της επιδερμίδας, ενώ καρύδια, ελαιόλαδο και αμύγδαλα συγκαταλέγονται στις ευεργετικές τροφές.
 
Στους λάτρεις της άσκησης συστήνεται – τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα – η αερόβια γυμναστική, η οποία βοηθά άλλωστε στη μεθοδική απώλεια βάρους. Προτιμήστε το τζόκινγκ ή το γρήγορο περπάτημα τουλάχιστον μισή ώρα τη μέρα.
ΠΗΓΗ:www.tovima.gr