Σόρος και... "Σωριαστήκαμε" ! ! !

ΑΠΟΨΗ του Παναγιώτη Γεωργιάδη

"Τζώρτζ Σόρος" , η προσωποποίηση της Κερδοσκοπίας και της Ασυδοσίας των διεθνών αγορών.. Ο άνθρωπος που κατάφερε από το απόλυτο μηδέν και την προσφυγιά, να γονατίσει - μαζί με τα υπόλοιπα fund's - παγκόσμιες οικονομικές υπερδυνάμεις όπως η Αγγλία και η Ρωσία.

Ο άνθρωπος αυτός λοιπόν, αν μπορείτε να πείτε ότι ανήκει στο.....


ανθρώπινο είδος όπως το γνωρίζουμε και το αντιλαμβανόμαστε εμείς οι κοινοί θνητοί, έχει επισκεφτεί πλειστάκις στο πρόσφατο παρελθόν την χώρα μας. Αν και βαθιά ανθέλληνας - χρηματοδοτεί με επιτυχία πολλά ιδρύματα στα γειτονικά μας Σκόπια και στηρίζει τις θέσεις τους - , έχει την τελευταία εικοσαετία περίπου μια σειρά επισκέψεων στη χώρα μας στο ενεργητικό του με απρόβλεπτες και θλιβερές για εμάς συνέπειες...
Επί πρωθυπουργίας Σημίτη, λίγο πριν την τελευταία ιστορική υποτίμηση της Δραχμής, όταν έπρεπε η χώρα να μπει στο Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών, ο Σόρος επισκέπτεται την Ελλάδα, όλως τυχαίως και... κάποιοι τότε "κερδίζουν" 30 δις δραχμές περίπου από μια "πληροφορία" που κανονικά γνωρίζουν τρεις Έλληνες.. Ο Πρωθυπουργός, ο Υπουργός Οικονομικών και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας.

Δεν περνάνε τρία χρόνια περίπου και ολόκληρη η Ελλάδα είναι μπλεγμένη στη δίνη του Χρηματιστηρίου με τα τρις να γυροφέρνουν τους Έλληνες... Ο Σόρος επισκέπτεται την Ελλάδα και τον Έλληνα Πρωθυπουργό Σημίτη (1999) και ένα μήνα μετά αρχίζει η κατρακύλα του Χρηματιστηρίου με τις γνωστές μας συνέπειες.

Άλλη μια φορά που επισκέφθηκε τη χώρα , η Ελληνική Κυβέρνηση προκήρυξε πρόωρες εκλογές.

Ενώ την προτελευταία φορά που ήλθε , πάλι στην Ελλάδα, ήταν λίγο πριν η Παγκόσμια Οικονομική Κρίση, η οποία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης τότε, του Πρωθυπουργού Καραμανλή και του Υπουργού Οικονομικών Αλογοσκούφη, καθώς και πλήθους άλλων πολιτικών και οικονομικών αναλυτών, η Κρίση δεν μας "άγγιζε" διότι: "..το Ελληνικό Τραπεζικό σύστημα είναι υγιές και δεν έχει επενδύσει ικανά κεφάλαια στην Αμερικανική Κτηματαγορά που να μας προξενούν πρόβλημα ενώ, η Ελληνική Οικονομία είναι σε αρκετά καλή κατάσταση.." - ευτυχώς οι δηλώσεις αυτές υπάρχουν καταγεγραμμένες ως αναλύσεις στα ΜΜΕ τότε... Ένα μήνα μετά την επίσκεψη του Σόρος στην Ελλάδα και τη συνάντησή του με κορυφαίους Έλληνες πολιτικούς άρχισε η Ελληνική Οικονομική Κρίση που ζούμε σήμερα.

Σήμερα , λοιπόν, ο Σόρος επισκέφθηκε δυστυχώς και πάλι την Ελλάδα και συνάντησε τον Έλληνα Πρωθυπουργό....

Κι επειδή, είτε η "γκαντεμιά" που φέρει μαζί του είναι τέτοια που.. σαν τις συνεδριάσεις της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, που όποτε συνεδριάζει στη Βουλιαγμένη (Ελλάδα - ιστορική καταγραφή), έχουμε πάντα έξι μήνες μετά πρόωρες εκλογές... είτε, πράγματι, ο Σόρος - που δε δείχνει άνθρωπος που αφήνει τα πράγματα στην τύχη τους - ήλθε για να δώσει τις εντολές προς τους υφισταμένους του... .

Εγώ θα σας θυμίσω μόνον τούτο.. πως λίγο καιρό πριν ξεσπάσει η Ελληνική Κρίση ο Σόρος ήταν ένας εκ των πολλών συνδαιτυμόνων που συνέφαγαν σε διαμέρισμα στο Μανχάταν με θέμα τους την Ελλάδα. Και να συνηγορήσω με τις εκτιμήσεις του γνωστού μας Τράγκα και να σας πω πως μέχρι στιγμής οι "αγορές" έχουν τζογάρει στην "πτώχευση-αναδιάρθρωση" της Ελλάδας από 90 έως 120 δις ευρώ - σύμφωνα με εκτιμήσεις - πράγμα που σημαίνει αν έχουμε σήμερα ένα κούρεμα του Ελληνικού Χρέους κατά 15-20% πάλι αυτοί θα κερδίσουν από 40 έως 60 δις ευρώ - υπό την προϋπόθεση ότι τα νούμερα που δίνουν τα μεγάλα ΜΜΕ είναι αληθή !

Και να σας πω, τελειώνοντας, πως αν τελικά μετά από τη σημερινή επίσκεψη του Σόρος στη χώρα μας - διότι οι επισκέψεις του τα τελευταία χρόνια είναι συχνές και τα κτυπήματα απανωτά -, αν δεν βουλιάξει και χαθεί η Ελλάδα -σε λίγο- σαν την Ατλαντίδα τότε, μάλλον, πολύ φοβάμαι ότι πάμε ολοταχώς για υλοποίηση όλων όσων οι Κυβερνώντες διαψεύδουν: Πρόωρες Εκλογές, Αναδιάρθρωση, Πτώχευση και οτιδήποτε μπορεί να σημαίνει η έλευση του Σόρος, του οποίου η "γκαντεμιά" πλέον για την Ελλάδα ξεπερνά και αυτή του Μητσοτάκη!

Κι επειδή , δεν πιστεύω στην τύχη, μάλλον ο Σόρος δεν αγόρασε "e-ticket" των 50 ευρώ για να έλθει εδώ και κάπως θα πρέπει να βγάλει τα έξοδά του... . Σόρος και "Σωριατήκαμε" λοιπόν !