Η συνταγή της ημέρας - ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ


Οταν έχεις μικρά παιδιά, δύσκολα και ιδιότροπα θα έλεγα στο φαγητό, αναγκάζεσαι πέρα απο τον καραγκιόζη, χιχιχι, να βρίσκεις τρόπους να στολίζεις και να διακοσμείς το φαγητό (Βίκυ που είσαι...). Ετσι και εγώ, αυτό το μπισκοτογλυκό, αναγκάστηκα να το μετατρέψω σε "πίνακα" για το μικρό μου βαφτηστήρι, για να απασχοληθεί και ταυτόχρονα να φάει και λίγο.....
Και τα κατάφερα, αφού κορδωμένος μου διάβασε την αλφάβητο και μετά όλο περηφάνεια έφαγε...το Θ το αρχικό του ονόματός του!!!!
Πέρα απο την διακόσμηση είναι πανεύκολο γλυκό και τρώγεται στο άψε σβήσε!!!! Δοκιμάστε το!!!

Για την παρασκευή του χρειαζόμαστε:

Μπισκότα πτι-μπερ
σαντιγύ
μερέντα (σε θερμοκρασία δωματίου)
λίγο γάλα
κονιάκ ή λικέρ

Ποσότητες δεν δίνω, αναλόγως το σκεύος που θα χρησιμοποιήσετε για την παρασκευή του.
Πρώτα απ' όλα θα φτιάξουμε σαντιγύ, όποια χρησιμοποιούμε συνήθως (φυτική, γάλακτος....) Θα αφήσουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Σε ένα μπολάκι θα ανακατέψουμε γάλα με λίγο κονιάκ ή λικέρ. Αν θέλουμε το αφήνουμε και σκέτο, αν είναι να δώσουμε σε μικρά παιδιά.
Κατόπιν, θα αλείψουμε τα μπισκότα με μερέντα απο την ανάποδη πλευρά τους.
Παίρνουμε το σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε και στρώνουμε μια στρώση μπισκότα, αφού τα βουτήξουμε αστραπιαία στο γάλα.

Απο πάνω σκεπάζουμε με σαντιγύ.
Κατόπιν, ξαναστρώνουμε μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα και τελειώνουμε πάλι με σαντιγύ.

Διακοσμούμε απο πάνω με μερέντα, κάνοντας διάφορα σχέδια είτε με κορνέ είτε ρευστή όπως είναι, ρίχνοντας την με ένα κουτάλι.
Το αφήνουμε στο ψυγείο αρκετές ώρες να παγώσει, για να δέσει. Καλύτερα να το ετοιμάσουμε απο την προηγούμενη μέρα.
Μην μου πείτε ότι δεν είναι εύκολο; Και με υλικά που πάντα υπάρχουν στο σπίτι!!
Πιάστε το κουταλάκι σας λοιπόν και αρπάξτε λίγη γνώση.............
Καλή σας επιτυχία!!!