Τα απομεινάρια ενός ψυγείου μπορούν να γίνουν ένα υπέροχο γεύμα !

Ήρθε ο μάστορας για τον φούρνο, πλακέτα φταίει τελικά και η τιμή 226 € συνολικά. Για τον Δύσπιστο: η κουζίνα είναι Νeff, όσο για το service, μένω Πάτρα και αντιπρόσωπος είναι ένας...
Σήμερα καθάρισα το ψυγείο, οπότε βγάλαμε φαγάκι από τα απομεινάρια...


Υλικά για 5 μανιτάρια:

5 μανιτάρια porto bello
1 μελιτζάνα
2 κολοκυθάκια
1 πράσο
2 σκελίδες σκόρδο
1 πράσινη πιπεριά
μαϊντανός
λίγο λευκό κρασί
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

κίτρινο τυρί (ένταμ)

Εκτέλεση:


Κόβω τα κοτσάνια από τα μανιτάρια, τα καθαρίζω λίγο με ένα κουταλάκι. Ψιλοκόβω μελιτζάνα, κολοκύθια, πιπεριά, πράσο, σκόρδο, μαϊντανό και τα κοτσάνια από τα μανιτάρια. Σε ένα τηγανάκι βάζω λίγο λάδι και μαραίνω τα παραπάνω ψιλοκομμένα λαχανικά, ρίχνω αλάτι και πιπέρι. Τα σβήνω με κρασί. Όταν πια έχει πιει το κρασί, γεμίζω τα μανιτάρια με το μείγμα μου και τα ψήνω στους 170 βαθμούς ( δεν μπορούσα και αλλού) για 30 λεπτά, προσθέτω το τυράκι, σβήνω τον φούρνο αλλά αφήνω μέσα το φαγάκι μου για να λιώσει και το τυρί. Άφησα και δυο χωρίς τυράκι, μην τα φορτώνουμε όλα!!!! Ήταν πολύ νόστιμα και θα συνόδευαν πολύ ωραία ένα κομμάτι ψαρονέφρι....