1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 κιλό αλεύρι λευκό...
1 ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό
½ φλιτζάνι κονιάκ
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
2 ½ φλιτζάνια σταφίδα σουλτανίνα κομμένη στα δύο
1 κουταλιά της σούπας μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλα κοπανισμένα
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 μπέικιν πάουντερ
λίγη κανέλα
Σε ένα μπολ ρίχνετε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και δουλεύετε με το χέρι
σας για 3-4 λεπτά μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέτετε το νερό, το
κονιάκ, τα μπαχαρικά, τη σόδα διαλυμένη στο χυμό του πορτοκαλιού, τη
σταφίδα και το αλεύρι μέσα στο οποίο έχετε ανακατέψει το μπέικιν
πάουντερ. Ανακατεύετε καλά με το χέρι ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά
μεταξύ τους και να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός. Λαδώνετε ελαφρώς ένα
ταψί, πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι και ρίχνετε το μείγμα. Ψήνετε στους 180
βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Βυθίζετε ένα μαχαίρι στο κέντρο της πίτας,
αν βγαίνει καθαρό βγάλτε την από το φούρνο. Αφήστε τη να κρυώσει και
κόψτε την σε κομμάτια.