Το σεξ και οι σχέσεις

 Και μετά το σεξ τι;

Ο Γούντι Αλεν είχε πει κάποτε: «Η αγάπη είναι η απάντηση, αλλά, ενώ είστε σε αναμονή για την απάντηση, το σεξ εγείρει ορισμένες πολύ καλές ερωτήσεις». Όπως ποιο είναι το επόμενο βήμα μετά το σεξ;


Η αγάπη. Κανείς δεν θα μπορούσε να πιστέψει ότι αυτή η μαγική λέξη θα μεγάλωνε γενιές, θα έριχνε κράτη, θα ενέπνεε μυθιστορήματα, την τέχνη, θα προκαλούσε μαζικά κινήματα, ταμπού, τατουάζ, θα άλλαζε πολιτισμούς και τόσα ακόμα! Όμως τελικά ήταν η αγάπη ή το σεξ; Ή μήπως και τα δύο;....


Ο πόθος δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματάει στο σεξ και μόνο. Τα ζευγάρια κάνουν ένα βήμα παρακάτω προσθέτοντας μια άλλη διάσταση στη σεξουαλική εμπειρία τους. Αυτό λέγεται ‘’διαστροφή’’! Οι σεμνότυφοι μπορεί να έχουν άλλη γνώμη αλλά έτσι είναι!

Από την επιδειξιομανία, τα σεξουαλικά παιχνίδια μέχρι το τρίο και τη βιντεοσκόπηση, το σεξ γίνεται σιγά-σιγά μαραθώνιος, όπου δεν υπάρχει γραμμή τερματισμού.

Το σεξ δεν περιορίζεται πλέον σε μια εμπειρία νου-σώματος-πνεύματος. Προέκυψε ότι είναι το μέσο για κάτι πολύ περισσότερο, όχι απαραίτητα πιο ‘’βαθύ’’ αλλά σίγουρα πιο περιπετειώδες. Κάτι σαν να πειραματίζεσαι με συνταγές.

Οι γυναίκες προτιμούν να είναι αδύνατες από το κάνουν σεξ


Μια νέα αμερικανική έρευνα αποκαλύπτει ότι το 51% των γυναικών θα εγκατέλειπαν το σεξ για ένα χρόνο, εφόσον αυτό σήμαινε ότι ήταν αδύνατες.

Από τις 2.500 γυναίκες το 51 % επέλεξαν ‘’το σώμα των ονείρων τους’’ αντί για σεξ, ενώ το 49% είπαν ότι θα προτιμούσαν το πολύ σεξ, ακόμη και αν ήταν 15 κιλά πάνω από το φυσιολογικό βάρος.

Η μελέτη αποκάλυψε επίσης στοιχεία για τις συνήθειες των γυναικών όταν κάνουν δίαιτα, με το 43% να παραδέχεται ότι συνηθίζει να παρακάμπτει γεύματα σε μια προσπάθεια να χάσει κιλά γρήγορα.

Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι το 27% ομολόγησε ότι είχαν κάνει τόσο πολλές δίαιτες που είχαν χάσει τον λογαριασμό, ενώ μία στις πέντε γυναίκες δήλωσε ότι θα έπρεπε να κάνει γυμναστική δύο ώρες την ημέρα, προκειμένου να διατηρήσει το βάρος της υπό έλεγχο.

Οι γυναίκες συγχωρούν πιο εύκολα από τους άνδρες

Οι γονείς συγχωρούν περισσότερο από τα παιδιά, ενώ οι γυναίκες είναι καλύτερες στη συγχώρεση από τους άνδρες, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Η έρευνα σχετικά με τις συναισθηματικές διαφορές μεταξύ των φύλων και των γενεών όσον αφορά τη συγχώρεση διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Χώρας των Βάσκων.

«Ένας καθοριστικός παράγοντας της ικανότητας να συγχωρούμε είναι η συμπάθεια και οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη κατανόηση και συμπάθεια από τους άνδρες», δήλωσε η Carmen Maganto Κάρμεν Maganto, μέλος της ερευνητικής ομάδας και καθηγήτρια Ψυχολογίας.

Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι υπάρχουν διαφορές ως προς τους λόγους που ενθαρρύνουν τη συγχώρεση ανάλογα με την ηλικία και το φύλο των ανθρώπων.

Η έρευνα, που έγινε με τη συμμετοχή 140 ατόμων (γονείς και παιδιά ηλικίας μεταξύ 45 και 60 και 17 και 25 αντίστοιχα), φέρνει στο φως δύο βασικές προϋποθέσεις για να συγχωρέσει κανείς ένα άτομο. Ο ένας είναι να ‘’δείξει μεταμέλεια’’ και ο δεύτερος είναι το άτομο που έχει προσβληθεί να ‘’μην έχει μνησικακία’’.

Η ανδρική ορμόνη τεστοστερόνη ευθύνεται για την έλλειψη συναισθηματισμού

Αρκεί να δοθεί στις γυναίκες μια μικρή δόση της ανδρικής ορμόνης τεστοστερόνης για να γίνουν λιγότερο ικανές να συμπάσχουν με τους άλλους, υποστηρίζουν Βρετανοί και Ολλανδοί ερευνητές.

Τα ευρήματά τους προσθέτουν βάρος στη θεωρία ότι η ορμόνη είναι σημαντική για την ανάπτυξη του αυτισμού.

Δεκαέξι εθελοντές, στους οποίους παρασχέθηκε τεστοστερόνη ήταν λιγότερο σε θέση να κρίνουν τη διάθεση ενός ατόμου ανάλογα με τις εκφράσεις του προσώπου του.

Ο αυτισμός είναι μια διαταραχή η οποία, σε διαφορετικό βαθμό, επηρεάζει την ικανότητα των παιδιών και των ενηλίκων να επικοινωνούν και να αλληλεπιδρούν κοινωνικά.

πηγή suita