Νέα Έρευνα: Τα σκυλιά αναπτύσσουν ισχυρότερους δεσμούς με τους άνδρες παρά με τις γυναίκες



Σύμφωνα με νέα έρευνα τα σκυλιά αναπτύσσουν ισχυρότερους δεσμούς με τους άνδρες παρά με τις γυναίκες.Ο λόγος που το φύλο παίζει ρόλο σε αυτό, παραμένει άγνωστος...

Μάλιστα, σύμφωνα με την έρευνα οι νευρωτικοί άνδρες και τα νευρωτικά σκυλιά δίνουν μεγαλύτερη σημασία στις ανάγκες που έχει ο καθένας τους και ξοδεύουν περισσότερο χρόνο μαζί.Να σημειώσουμε εδώ πως με τον όρο νευρωτικός ορίστηκαν άτομα και σκυλιά χωρίς αυτοπεποίθηση, με αρκετό άγχος και επιθετικότητα.

Παρόλα αυτά, οι ερευνητές λένε πως κάτι τέτοιο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τα σκυλιά προτιμούν τους άνδρες από τις γυναίκες.

Τα ευρήματα αυτά αποτελούν ακόμα μια απόδειξη ότι το φύλο του ιδιοκτήτη και η προσωπικότητά του μπορούν να αποτελέσουν πηγή έλξης για το ζώο.

Πρόσφατα, παραδείγματος χάριν, μια μελέτη απέδειξε ότι οι γυναίκες και οι γάτες αναπτύσσουν ιδιαίτερα ισχυρούς δεσμούς. Αυτή την φορά, μέλη της ίδιας ερευνητικής ομάδας, εστίασαν την προσοχή τους στα σκυλιά τα οποία,όπως λένε, μπορούν πραγματικά να είναι ο καλύτερος φίλος ενός άνδρα.

Μια εξήγηση είναι η καταγωγή του σκύλου.Στην κοινωνία των λύκων τα δύο φύλα συμμετέχουν ευδιάκριτα σε διαφορετικούς κοινωνικούς ρόλους.

Αυτό που συμπεραίνουμε από την έρευνα είναι ότι ο δεσμός ενός σκύλου με τον ιδιοκτήτη του εξαρτάται από πολλές μεταβλητές, συμπεριλαμβανομένης της προσωπικότητας των ιδιοκτητών και της ποιότητας της σχέσης τους.

Για αυτό άλλωστε ακόμα και για τα προβλήματα συμπεριφοράς ενός σκύλου θα πρέπει να εστιάζουμε στην δυάδα σκύλος-ιδιοκτήτης και όχι μόνο στον σκύλο, ώστε να πετύχουμε αλλαγή τόσο στην συμπεριφορά όσο και στην μεταξύ τους σχέση.