Τρία ελληνικά Πανεπιστήμια στα καλύτερα του κόσμουpanepistimio_ath
Τρία ελληνικά πανεπιστήμια, το Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το ΑΠΘ βρίσκονται στη λίστα με τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Εξαιρετικές όμως επιδόσεις καταγράφουν τα ελληνικά πανεπιστήμια όσον αφορά και την κατάταξη τους στα εκατό κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου...
Οι ειδικότητες των Μηχανολόγων Μηχανικών, Πολιτικών Μηχανικών και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Εταιρείας Quacquareli Symonds που ειδικεύεται στις κατατάξεις των Πανεπιστημίων σε παγκόσμιο επίπεδο φιγουράρουν στα εκατό κορυφαία σε παγκόσμιο επίπεδο.
 
Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο πετυχαίνει πολύ υψηλά αποτελέσματα και στις τρεις ειδικότητες στις θέσεις κατάταξης μεταξύ 51 – 100 και είναι το μόνο ελληνικό πανεπιστήμιο που τοποθετείται τόσο ψηλά και στις τρεις ειδικότητες.
 
Το Πανεπιστήμιο της Κρήτης προκρίνεται ως ένα από τα καλύτερα για Μηχανολόγους Μηχανικούς.
 
Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) κατέχει την 199 θέση παγκοσμίως στα πεδία των Πολυτεχνικών Επιστημών και της Πληροφορικής με το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών στη θέση μεταξύ 51 – 100. Σημειωτέον ότι το Α.Π.Θ. ως ίδρυμα κατά το παρελθόν έτος 2009 – 2010 βρισκόταν μεταξύ των θέσεων 401 – 450.
 
Το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, ενώ βρίσκεται για πρώτη φορά το 2010 στις συνολικές λίστες κατάταξης στην θέση 501-550, όσον αφορά τις ειδικότητες των Χημικών Μηχανικών και των Πολιτικών Μηχανικών τοποθετείται στις θέσεις μεταξύ 101-150.
Πρώτο πανεπιστήμιο παγκοσμίως ανακηρύσσεται το ΜΙΤ στις ΗΠΑ όπου πρωτεύει και στις πέντε υπό εξέταση ειδικότητες (Πληροφορική, Μηχανολόγοι Μηχανικοί, Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί, Χημικοί Μηχανικοί και Πολιτικοί Μηχανικοί). Ακολουθούν τα πανεπιστήμια Cambridge, Χάρβαρντ και Stanford .