Λαβράκι στο φούρνο



Υλικά (για 2 άτομα)

1 μεγάλο λαβράκι
3 πατάτες κομμμένες σε λεπτές φέτες
3 ντομάτες κομμένες σε φέτες
2 λεμόνια

6 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. δενδρολίβανο
1 κ.σ. μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

Απλώνω τις καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες πατάτες στο ταψί μου, αλατοπιπερώνω και ρίχνω και το μισό ελαιόλαδο.Ανοίγω την κοιλιά του ψαριού και βάζω μέσα το μισό δενδρολίβανο, αλατοπιπερώνω το ψάρι και το βάζω πάνω από τις πατάτες. Περιχύνω με το χυμό από τα λεμόνια και το υπόλοιπο λάδι το ψάρι. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνω για 20 λεπτά. Βάζω στο φαγητό την κομμένη ντομάτα, προσθέτω λίγο νερό αν χρειάζεται και ψήνω για άλλα 10 λεπτά σε αέρα και άλλα 10 λεπτά σε αέρα με γκριλ. Πασπαλίζω με τον μαϊντανό πριν το σερβίρω. 
nostimia.blogspot.com