Γκάφα ολκής του προέδρου της Ομοσπ. Ελλ. Σωματείων Ν.Υ. κ.Ηλία Τσκερίδη; ανευθυνότητα και ανικανότητα ή απλά ήθελε να καλύψει-για ακόμα μια φορά - τις ευθύνες του Πέτρου Γαλάτουλα;

ΗΛΙΑΣ ΤΣΕΚΕΡΙΔΗΣ : Επικίνδυνος ή απλά ανεύθυνος και αφελής;
Tsekeridis_Hlias_2__-_Copy_2Σάλλος, με απρόβλεπετες συνέπειες  σε πολιτικό αλλά και διπλωματικό επίπεδο –αν και εφόσον  αληθεύουν τα όσα ισχυρίζεται και δημοσίως δήλωσε  γιατί μέχρι τώρα ουδείς Έλληνας διπλωμάτης επιβεβαιώνει όσα κατέθεσε δημοσίως την Πέμπτη 31 Μαρτίου στο Σταθάκειο πολιτιστικό κέντρο στην Αστόρια της Νέας Υόρκης-  ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης κ. Ηλίας Τσεκερίδης. Από τις δηλώσεις αυτές ήδη  έχει ξεσπάσει μεγάλη  ένταση που υποβόσκει εδώ και μήνες  και αναμένεται να εκφρασθεί στα θεσμικά όργανα του οργανισμού (το Διοικητικό Συμβούλιο και την Γενική Συνέλευση)  αλλά και στο εσωτερικό αρκετών οργανισμών, ιδίως αυτών που ασχολούνται με τα εθνικά ζητήματα της Ελλάδος... Η συμπεριφορά Τσεκερίδη και εν γένη η το δημόσιο φαίνεσθαι της Ομοσπονδίας  φέρεται να προβληματίζει θεσμούς  αλλά και  άλλους σοβαρούς  και υπεύθυνους κύκλους  προσώπων  της Ομογένειας στην Νέα Υόρκη, αυτή η η  δημόσια  δήλωση του προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης κ. Ηλία Τσεκερίδη την οποία αποκαλύπτει σήμερα το GreekAmerikanNewsAgency.com    Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης Ηλίας Τσεκερίδης, στο πλαίσιο του απολογισμού των εορταστικών εκδηλώσεων για την απόδοση τιμών επ ευκαιρία της 190ης επετείου από τον ξεσηκωμό των Ελλήνων εναντίον της Οθωμανικής αυτοκρατορίας προέβη σε μια δήλωση –που αν αληθεύει – θα μπορούσε να χαρακτηριστεί δήλωση βόμβα!
Ο κ. Ηλίας Τσεκερίδης απαντώντας στην σφορδρότατη κριτική που δέχτηκε σχεδόν στο σύνολο του το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας για το ζήτημα της μη προβολής των εθνικών θεμάτων (Σκοπιανό Κυπριακό Ποντιακό και ΑΟΖ) ούτε στο ετήσιο συλλεκτικό λεύκωμα αλλά ούτε και στην παρέλαση οργανωμένα όπως άλλες φορές (με πανώ σχετικά κτλ) και προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα εκ μέρους του ΔΣ και του ιδίου προσωπικά απαντώντας στην κριτική που δέχτηκε από τον πρόεδρο της επιτροπής εθνικών θεμάτων Ομογενή Θεόδωρο Παυλάκο-γνωστό για την  ευαισθησία του στα εθνικά θέματα και την μαρκά ενασχόληση του-, προέβη σε μια δήλωση που ήδη προκαλεί, εκτός από ΣΟΚ,  νέες  έντονες τριβές στο εσωτερικό της έτσι και αλλιώς πολυδιασπασμένης και πολυτεμαχισμένης  Ομογένειας στις ΗΠΑ.    

Η επίμαχή δήλωση που εκθέτει προσωπικά τον ίδιο και  αν μη τι άλλο και θέτει θέμα παραμονής στην θέση του ως προέδρου της Ομοσπονδίας Ελλ. Σωματείων, όπως χαρακτηριστικά μας δηλώνουν ομογενείς μέλη αντιπρόσωποι στον ΕλληνοΑμερικάνικο ιστορικό οργανισμό,   αλλά και το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας αναφέρει τα εξής:   Είπε λοιπόν, και μάλιστα επειδή θεώρησε ότι αυτά που θα πει είναι πολύ σοβαρά πήρε το μικρόφωνο σηκώθηκε όρθος και δήλωσε τα εξής:
Ξέρετε πολύ καλά  ότι αυτό το θέμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης δεν είναι ότι δεν ήθελα εγώ να το κάνουμε θέμα (σ.σ. εννοεί στην παρέλαση και στο λεύκωμα). Το έκανα θέμα σε ένα μικρό κύκλο τις προάλες (σ.σ.που και πότε δεν λέει) τις προάλες και με αυτούς τους ίδιους που μιλάτε του διπλωμάτες και ΣΙΑ(σ.σ. έτσι το είπε ακριβώς) είπανε, θα σηκωθώ για αυτό γιατί είναι πολύ σοβαρό, πήγαμε στο καστελόριζο και κάναμε  αυτό που λέμε να κάνουμε Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Και έρχεται η Τουρκία.  Είμαστε εις θέση να αναχαιτίσουμε την εισβολή των τούρκων; Η ελλάδα λέει (σ.σ. οι διπλωμάτες και ΣΙΑ κατά τον κ. Τσκερίδη ο χαρακτηρισμός) Όχι! Φοβούνται να κάνουν κάτι τέτοιο! (σ.σ. στην Ελλάδα). Σας το λέω δεν ξέρω αν χρειαστεί να βγει έξω στην εφημερίδα, φοβούνται μήπως έρθει η αρβύλα από δίπλα και μας πατήσει! Και οικονομικά δεν είμαστε καλά και πιθανόν και στρατιωτικά  να μην είμαστε καλά! Αλλά εμπάση περιπτώσει εγώ αυτά δεν τα ήξερα τότε αλλά δεν ήθελα να βάλω καρφί στα μάτια της Ελληνικής κυβέρνησεως!

Pavlakos_Theodoros_-_CopyΕίχε προηγηθεί η σφορδρή και ταικμηριωμένη κριτική από τον Θεόδωρο Παυλάκο, ακούστε Live τι ακριβώς είπε ο πρόεδρος της επιτροπής εθνικών θεμάτων της Ομοσπονδίας Ελλ. Σωματείων, την συγκεκριμένη συζήτηση αξίζει να την  ακούσετε για να διαπιστώσετε και εσείς τα υπονοούμενα περί του καθηγητή Β. Μαρκεζίνη. Ο οποίος πληροφορηθείς τα όσα κυκλοφορούν και τα όσα φέρεται να δηλώνει ο Ηλίας Τσεκερίδης και ο Π. Γαλάτουλας δηλώνει απλώς την πικρία του για το γεγονός και αποφεύγει να μιλήσει.. 
Το θέμα που ούτως ή άλλως παραμένει ανοιχτό είναι το ζήτημα της πρόσκλησης του γνωστού καθηγητή Sir Βασίλειου Μαρκεζίνη που είχε εκλεγή  σχεδόν παμψηφεί από το ΔΣ και έγινε αποδεκτό από την Ομογένεια με μεγάλη ικανοποίηση! Ανοιχτό επίσης παραμένει το ζήτημα της πρόσκλησης Χ. Παπουτσή στην εκδήλωση της Παρασκευής στον Άγιο Δημήτριο. Θέμα που τα προσεχή 24ωρα θα αναδείξουμε και θα έρθουν στο φως της δημοσιότητας στοιχεία που θα αποδείξουν και καταδείξουν τις μεθόδους και τις πονηριές Γαλάτουλα για να μην έρθει ο Υπουργός Προστασίας Χ. Παπουτσής. 
Οι αντιδράσεις στην  Ομογένεια η οποία πληροφορήθηκε τις ακριβείς δηλώσεις του αποκλειστικά  από το GreekAmericanNewsAgency.com ποικίλουν ενώ ήδη τα μέλη της επιτροπής εθνικών θεμάτων  της Ομοσπονδίας Ελλ. Σωματείων ΝΥ, υπό τον πρόεδρο της τον Ομογενή Θεόδωρο Παυλάκο ετοιμάζουν σχετικό κείμενο που θα καταγράφει τις αντιδράσεις τους σε αυτή την δημόσια τοποθέτηση του κ. Τσεκερίδη  ενώ  ήδη συζητούν ανοιχτά πλέον και το ενδεχόμενο  ομαδικής παραίτησης τους από την επιτροπή αυτή της Ομοσπονδίας. Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ήδη τα προσεχή 24ωρα συγκαλείται σύσκεψη της επιτροπής προκειμένου να αντιμετωπισθεί συνολικά τα ζητήματα που έχουν ανακύψει είτε με τις δηλώσεις Τσεκερίδη είτε πολύ περισσότερο με το θέμα της πρόσκλησης του κ. Βασίλειου Μαρκεζίνη που ήταν πρόταση και  πρωτοβουλία της επιτροπής εθνικών θεμάτων. 
Να παραιτηθεί ο Ηλίας Τσεκερίδης!
Γνωστός και διακεκριμένος Ομογενής με μεγάλη πείρα και μακρά ιστορία στην ενασχόληση του με τα εθνικά θέματα,   που θέλησε να διατηρήσει προς το παρών την ανωνυμία του μας δήλωσε τα εξής  «είτε αληθεύει αυτή η δήλωση του κ. Ηλία  Τσεκρίδη θα πρέπει να παραιτηθεί γιατί είναι αδιανότητο ένας όντας εκλεγμένος πρόεδρος ανεξάρτητου  ΕλληνοΑμερικάνικου Οργανισμού να αποδέχεται ή ακόμα χειρότερα να παίρνει εντολές από την Ελλ. Κυβέρνηση και τους διπλωμάτες της οι οποίοι στο κάτω κάτω είναι υπάληλοι της,  πολύ δε περισσότερο όταν ισχυρίζεται ότι του δήλωσαν αυτά τα δραματικά εις βάρος της χώρας μας που θίγουν την πατρίδα μας  εθνικά και στρατιωτικά,  είτε ακόμα χειρότερα αν όλα αυτά δεν αληθεύουν ή εμπάση περιπτώσει δεν αποδίδουν την πραγματικότητα όσων λέει ότι του είπανε οι διπλωμάτες μας. Τότε είναι και αφελής και εθνικά επικύνδινος οπότε ούτως ή άλλως θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί»
Εν τω μεταξύ σε επικοινωνία που είχαμε με ανώτερη  διπλωματική πηγή στην Ουάσιγκτον κατ’ αρχήν δεν επιβεβαιώνει μια τέτοια συζήτηση για την οποία κρατούν ζωηρές ειφυλάξεις αν; Πότε; Και  με ποιους έγινε; Και εν συνεχεία επί της ουσίας όσων αναφέρει ο κ. Η. Τσκερίδης και αποδίδει σε έλληνες διπλωμάτες αφενός τα θεωρούν « φαιδρότητες, μη σοβαρά και  σε κάθε περίπτωση εντελώς ανεύθυνα εκ μέρους του να κάνει τέτοιες δημόσιες αναφορές εις βάρος της Ελλάδος εκθέτωντας αν μη τι άλλο  την χώρα,   εμφανίζοντας την εθνικά και στρατιωτικά ανέντιμη ενώπιον της γείτονος  η οποία ήταν και είναι πάντα έτοιμη για πάν ενδεχόμενο αν και εφόσον  χρειστεί,  παρά το γεγονός ότι οι σχέσεις των δυο χωρών σταδικά βελτιώνονται οπότε μάλον στην σφαίρα του ανεύθυνου και της φαντασίας του  ανήκουν  όλα όσα είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων ΝΥ».