10 πράγματα που θα χάσεις αν αποφασίσεις να δεσμευτείς


Χώρος, χρόνος, φίλες, ΣΚ, είναι μόνο μερικά από αυτά που θα χάσεις αν αποφασίσεις να δεσμευτείς. Είσαι έτοιμος; Μήπως να το ξανασκεφτείς;
Η δέσμευση είναι μια χαρά αν αποφάσισες να μοιραστείς την ζωή σου με κάποια που δεν θα φεύγει μόλις έρθει το πρωί. Όπως όλες οι σημαντικές αποφάσεις όμως έχουν τα υπέρ και τα κατά τους. Ζύγισε λοιπόν αυτά που θα χάσεις μ’ αυτά που θα κερδίσεις και ξανασκέψου το!

Ξέχνα τις φίλες σου
Όπως και να το κάνουμε, ζήλιες θα υπάρχουν για τις φίλες σου. Αν του στέλνεις συχνά μηνύματα, αν περνάς πολύ χρόνο μαζί τους, αν σ’ επισκέπτονται συχνά στο σπίτι σου κτλ. Κι όλα αυτά γιατί η κοπέλα σου θέλει να είναι η Νο1 γυναίκα στη ζωή σου. Δεν αντέχει απλά να σε μοιράζεται με άλλες γυναίκες είτε είναι φίλες σου, είτε ακόμα και η μάνα σου.

Πάνε και τα ΣΚ
Ναι, ναι μιλάω γι’ αυτά τα ΣΚ που ξεκινούσαν με καφέ στο κέντρο, ουζάκι και μεζέ γιατί πεινάσατε, γήπεδο και μετά μπύρες μέχρι τελικής πτώσης για να γιορτάσετε τη νίκη σας ή να πνίξετε το καημό της ήττας. Όχι ότι δεν θα συμβεί ποτέ, αλλά σίγουρα όχι με την ίδια συχνότητα. Αν σκεφτείς ότι λογικά και οι δύο εργάζεστε τις καθημερινές, το ΣΚ είναι ο μοναδικός σας χρόνος για να κάνετε πράγματα μαζί.

Αλλαγή στη διασκέδαση
Είναι αυτό που λέμε casual fun. Ε, ξέχνα το. Τώρα τα πράγματα αλλάζουν. Δεν μπορείς να βγαίνεις με τα κολλητάρια προς αναζήτηση γκόμενας ή για να φλερτάρεις ασύστολα. Ακόμα και με την κοπέλα σου η διασκέδαση αλλάζει. Τώρα βλέπεις εμφανίζονται υποχρεώσεις, ευθύνες, έρχεται και η ρουτίνα πολλές φορές… άστα να πάνε δηλαδή.

Δώσε λόγοΑυτό θα κάνεις από εδώ και πέρα. Θα πρέπει να λογοδοτείς για κάποιες σου πράξεις. Αν για παράδειγμα βγεις ένα βράδυ, γίνεις λιώμα, βρωμάς τσιγαρίλα και γυρίσεις σπίτι κατά το χάραμα, όπως και να το κάνουμε θα πρέπει να δώσεις εξηγήσεις. Οπότε αν θες να συνεχίσεις τα ποτά και τα ξενύχτια χωρίς να λογοδοτείς, μάλλον η δέσμευση δεν είναι για σένα.

Έξοδος κινδύνου
Όταν τα πράγματα ήταν πιο χαλαρά και πιο φλου, στην πρώτη στραβή την έκανες μ’ ελαφρά πηδηματάκια. Τώρα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Θα χάσεις αυτή την έξοδο κινδύνου που είχες πάντα. Τώρα έχουμε συναισθήματα, δεσίματα και όλα αυτά που το κάνουν δύσκολο να σηκωθείς και να φύγεις στην ψύχρα.

Οικονομική ανεξαρτησία
Συνήθως το συναισθηματικό δέσιμο μπλέκει πολλές φορές και με το οικονομικό. Όταν έχεις μια σοβαρή σχέση αρχίζει να επικρατεί λίγο το αυτό που είναι δικό μου, είναι και δικό σου και τούμπαλιν. Έτσι πολλές φορές μπορεί να νιώσεις ότι τα χρήματα σου που κέρδισες με κόπο δεν πάνε απαραίτητα εκεί που ήθελες, αλλά σε κάτι άσχετο που έχει να κάνει μ’ εκείνη. Ειδικά αν είναι από τις γυναίκες χρυσοθήρες, την έβαψες.

Λιγότερες επιλογές
Φυσικά μιλάω για τις επιλογές που έχεις με γυναίκες. Όσο και αν θες να μείνεις πιστός, μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, αν ξέρεις ότι έχεις και άλλες επιλογές, ότι μετράς, νιώθεις πολύ καλύτερα. Είναι ένα αυτόματο ανέβασμα του εγώ σου. Με την σχέση, ξέχνα τα αυτά. Ακόμα και το μάτι πολλές φορές καταντά βαρετό. Τι να το κάνεις να το κοιτάς όταν δεν μπορείς να το απολαύσεις;

Τα σχέδια ΣΟΥ
Το πρόβλημα δεν είναι τα σχέδια και τα όνειρα για το μέλλον σου, το πρόβλημα είναι αυτό το ΣΟΥ. Το κάνεις σχέδια και όνειρα είναι απολύτως φυσιολογικό είτε είσαι σε σχέση είτε όχι, όταν όμως η σχέση σοβαρεύει, τότε κάθε όνειρο και κάθε σχέδιο θα πρέπει να περιλαμβάνει και εκείνη μέσα. Το αντέχεις;

Ο χώρος ΣΟΥ Αρχίσαμε τώρα με τα ΣΟΥ. Κάθε βασιλιάς βλέπεις έχει το κάστρο του. Όταν όμως μπαίνει και μια βασίλισσα στο σκηνικό, το κάστρο αλλάζει. Αν δεις τη σχέση σου πολύ σοβαρά ώστε να φτάσεις στην συγκατοίκηση, ετοιμάσου να χάσεις λίγο από το χώρο σου. Γυναικεία είδη θα δεις να κάνουν την εμφάνιση τους στο μπάνιο σου, κουζινικά σκεύη που ούτε καν ήξερες πως λέγονται ή ότι υπάρχουν κτλ. Μήπως αρχίζει ο θρόνος σου να τρέμει;

Η ταυτότητά ΣΟΥΌχι η αστυνομική. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε μια σχέση μπορεί να κάνεις τόσες υποχωρήσεις ή τόσες αλλαγές, που στο τέλος δεν θ’ αναγνωρίζεις τον εαυτό σου. Και αυτό πρέπει να το προσέξεις. Να διατηρήσεις τον χαρακτήρα σου, τον ατομικισμό σου και την προσωπική σου σφραγίδα.
men24