Συμβουλές για τέλειες βλεφαρίδες

Παρακάτω θα δούμε μερικά μικρά μυστικά για να δείχνουν τα μάτια μας τέλεια,και τις βλεφαρίδες μας πολύ μακριές. 1. Να φοράτε τη μάσκαρα σε δύο στρώσεις. Με την πρώτη φτιάχνετε το σχήμα και το μήκος που επιθυμείτε. Με τη δεύτερη “σταθεροποιείτε” αυτήν την ομορφιά....

2. Στην αρχή βάφετε την βάση των βλεφαρίδων οριζοντίως, με ζιγκ-ζαγκ κινήσεις. Εάν χρησιμοποιείτε μάσκαρα για έξτρα πλούσιες βλεφαρίδες, η κίνηση αυτή θα χωρίσει τα ματόκλαδά σας και θα τα κάνει πιο παχιές στη ρίζα. Εάν χρησιμοποιείτε μάσκαρα για έξτρα μάκρος, η παραπάνω κίνηση θα χτενίσει και θα χωρίσει πολύ καλά τις βλεφαρίδες. Ύστερα από τις ζιγκ-ζαγκ κινήσεις βάλτε τη δεύτερη στρώση όπως πάντα, από τη ρίζα προς τις άκρες. 

3. Καθώς βγάζετε το βουρτσάκι από το σωληνάριο γυρίζετέ το ελαφρώς. Έτσι θα μπαίνει λιγότερος αέρας και η μάσκαρά σας θα διατηρηθεί για περισσότερο καιρό χωρίς να στεγνώσει. 


4. Μην ξεχνάτε με μια στεγνή χαρτοπετσέτα να σκουπίζετε το στόμιο του σωληναρίου της μάσκαρας για να απομακρύνονται τυχών υπολείμματα. Ειδάλλως το καπάκι δε θα κλείνει πολύ καλά και η μάσκαρά σας θα χαλάσει πολύ γρήγορα. 


5. Ακόμα κι αν είστε πολύ προσεκτική, οι οφθαλμίατροι συνιστούν να αλλάζουμε τη μάσκαρα κάθε 2-3 μήνες. Κατά τη διάρκεια της χρήσης της, συσσωρεύονται βακτήρια και διαφόρων ειδών μικρόβια που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς ή και φλεγμονές στα μάτια.