Σέξι δερματάκι με τη δύναμη της ενυδάτωσης!

Μάθε πώς θα λάμψεις με όπλο σου την ενυδάτωση της επιδερμίδας σου!Δεν είναι μυστικό πως η επιδερμίδα σου αποτελείται από νερό ενώ πιο συγκεκριμένα, περιέχει 70% νερό στις βαθύτερες στιβάδες και 10-13% στην επιφανειακή! Οποιαδήποτε μείωση των ποσοστών αυτών έχεις ως αποτέλεσμα αυτό που σιχαίνεσαι όσο τίποτα: ξηρότητα και αφυδάτωση της επιδερμίδας, η οποία σταδιακά χάνει την ελαστικότητά της, γίνεται ευαίσθητη και ευάλωτη, με αποτέλεσμα την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Για να προστατεύσεις λοιπόν, το δερματάκι σου από όλα αυτά τα κακά δεν έχεις παρά αν διαβάσεις παρακάτω και να εφαρμόσεις πιστά αυτά που σου προτείνουμε!
Η επιδερμίδα του προσώπου μας είναι η πιο εκτεθειμένη στους εξωτερικούς παράγοντες, στους ατμοσφαιρικούς ρύπους, στο οξειδωτικό στρες, στις εναλλαγές της θερμοκρασίας. Ακόμη η καθημερινή μας "κακομεταχείριση" όταν την πιάνουμε με βρόμικα χέρια, την τρίβουμε, την πλένουμε με πολύ ζεστό ή κρύο νερό δεν είναι ότι καλύτερο για το δερματάκι σου! Η λύση είναι μία: η ενίσχυση και προστασία της επιδερμίδας με ειδικές κρέμες και προϊόντα εμπλουτισμένα με ενυδατικά και θρεπτικά συστατικά που εμποδίζουν την απώλεια υγρασίας, την ενυδατώνουν σε βάθος και ενισχύουν τη διαδικασία κυτταρικής ανανέωσης. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο στις νέες ενυδατικές κρέμες είναι η προσπάθεια διέγερσης του φυσικού μηχανισμού ενυδάτωσης της επιδερμίδας. Η περιποίηση πρέπει να γίνεται καθημερινά, πρωί και βράδυ, με προϊόντα κατάλληλα για τον τύπο της (ξηρή, κανονική, λιπαρή, μικτή) και δεν πρέπει να την ξεχνάς που να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα!
Ματ κίνηση στην αφυδάτωση σε 3 κινήσεις!
Βήμα 1ο: Καθάρισε σχολαστικά την επιδερμίδα με το ειδικό προϊόν (γαλάκτωμα ή σαπούνι προσώπου) και συνέχισε με τονωτική λοσιόν, ώστε να απομακρύνεις και τα τελευταία υπολείμματα μέικ-απ και να αφήσεις την επιδερμίδα σου λεία και καθαρή.
Βήμα 2ο: Άπλωσε με απαλές κυκλικές κινήσεις την ενυδατική σου κρέμα.
Βήμα 3ο: Άπλωσε την κρέμα ημέρας, η οποία θα "θωρακίσει" την επιδερμίδα από τους ατμοσφαιρικούς ρύπους και την ηλιακή ακτινοβολία, χάρη στον αντηλιακό δείκτη που περιέχει, ή την κρέμα νύχτας, η οποία θα βοηθήσει την ανάπλαση των κυττάρων και την αναζωογόνηση του δέρματος. Οι κρέμες αυτές έχουν συνήθως αντιρυτιδική και ασφυκτική δράση και κάνουν απίστευτο καλό στο δερματάκι σου!
Σώμα μου φτιαγμένο από νερό:το σώμα σου, αν και προστατευμένο συγκριτικά με το πρόσωπο και τα χέρια, δεν είναι λιγότερο ευάλωτο στις καιρικές συνθήκες του χειμώνα. Η τριβή των ρούχων πάνω στο δερματάκι σου, τα ακατάλληλα σαπούνια και αφρόλουτρα, το υπερβολικά ζεστό νερό στο ντους, οι «σκληρές» πετσέτες με τις οποίες τρίβεις το σώμα σου για να το στεγνώσεις, αντί να ταμπονάρεις, εξαντλούν τα αποθέματα υγρασίας της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα να την ξηραίνουν και να χάνει την απαλή υφή της. άρα δεν έχεις παρά να λάβεςι τα μέτρα σου!
Δερματάκι απαλό σαν... μωρού: για επιδερμίδα ελαστική και απαλή σαν μωρού, η λύση είναι απλή: πίλινγκ με ειδικά προϊόντα τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα και καθημερινή περιποίηση με ενυδατικό προϊόν σώματος μετά το μπάνιο. Απλώνουμε με κυκλικές κινήσεις μασάζ το γαλάκτωμα, από τα άκρα προς το κέντρο, επιμένοντας ιδιαίτερα στις φτέρνες, τα γόνατα και τους αγκώνες.
Μην ξεχνάς: Οι ανάγκες της επιδερμίδας διαφέρουν από εποχή σε εποχή. Για το καλοκαίρι να επιλέγεις ένα ελαφρύ σε σύνθεση ενυδατικό προϊόν σε μορφή γαλακτώματος ή ζελ, ενώ το χειμώνα οι πιο πλούσιες σε ενυδατικά συστατικά κρέμες και τα λάδια σώματος είναι πιο κατάλληλα.
Τιπ: Η ενυδάτωση πρέπει να είναι καθημερινή, ακόμα κι αν πιστεύετε ότι δεν την έχεις ανάγκη.
Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη


Εάν θέλετε να το δούν και άλλοι προωθήστε το με ένα like!