ΔΥΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ.

Γράφει ο Γιώργος (Αναγνώστης)

Για αρχη οι μισθοι. Οταν μου δινεις 1000 ευρω και τα εκμεταλλευτω θα παρεις πισω περισσοτερα χρηματα ως φορους απ'οτι αν παρω 500-700 ευρω κι ας ανεβασες το φπα. Χανουν και τα ασφαλιστικα ταμεια γιατι παιρνουν μικροτερες εισφορες. Μην πιασουμε και για την ημιαπασχοληση, αστο. Αρα με την μειωση των μισθων χανεις ΕΣΥ σαν κρατος και το χρεος σου διογκωνεται. Επισης χανω σε καταναλωτικο μεγεθος γιατι δεν αγοραζω τιποτα που να μην μου χρειαζεται κι ετσι χανεις κι απο εκει σε φορους. Λιτοτητα δηλαδη = μειωση εσοδων = αυξηση χρεους...


Επισης μιλας για πρασινη αναπτυξη. Με υποχρεωνεις να παρω δανειο απο μια τραπεζα για να σου πουλαω ενεργεια(με πλαφων καλη τιμη)και ουσιαστικα τι κανεις; Αντι να ειμαι ο καταναλωτης και να αγοραζω απο εσενα αυτοματα γινομαι ο μεσαζωντας κι εσυ απο πωλητης αγοραστεις και δινεις λεφτα στις τραπεζες μεσω εμου. Οχι μονο δε βγαζεις λεφτα αλλα πληρωνεις κι απο πανω τους τραμπουκους του εθνους.
Αυξηση εξοδων+ μειωση εσοδων = Αυξηση χρεους. Κι εδω αποτυχατε παλι.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΓΑ ΣΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΕΣ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΩ ΡΕ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ( ΠΟΥ ΣΑΝ ΡΕΠΛΙΚΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΣ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΜΟΙΑΖΕΙΣ)ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΝΑ ΤΕΦΤΕΡΙ ΚΙ ΕΝΑ ΣΤΥΛΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΥΠΟΔΕΙΞΩ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ.

ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΜΕ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΣΤΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ-ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΑΠΛΑ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ. ΦΤΙΑΞΤΕ ΠΑΝΤΟΥ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΚΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. ΣΚΟΡΠΙΣΤΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ. ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΑΡΜΕΣ ΚΑΙ ΒΡΕΙΤΕ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΑΝΤΛΗΣΕΤΕ ΤΟ ΥΓΡΑΕΡΙΟ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΛΟΥΣΙΑ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΤΕ ΟΤΙ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΠΑΛΙΟΛΑΜΟΓΙΑ. ΚΙ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΑΖΟΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΛΕΤΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΨΗΝΕΤΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΣΑΣ.