Και
ο καπνιστός και ο φρέσκος σολωμός μου αρέσουν πάρα πολύ και διαρκώς
ψάχνω διαφορετικές συνταγές για να τον απολαύσω. Άλλες φορές σολωμός
στον φούρνο άλλες σολωμός στο τηγάνι!!! Αυτή την φορά τον έκανα κιμά και
τον έφτιαξα μπιφτέκια. Πεντανόστιμα μπιφτέκια σολωμού λοιπόν, ήμουν
τόσο χαρούμενη όταν τα δοκίμασα που η χαρά μου δεν περιγράφεται!!!,
περήφανη για τα μπιφτεκάκια μου. Φτιάξτε τα και φάτε τα με σαλάτα ή ρύζι
ή ψητά λαχανικά ή βραστά λαχανικά ή πουρέ ή ότι άλλο τραβάει η όρεξή
σας. Ή κάντε τα σαντουιτσάκι!!!!! Αλλά δοκιμάστε τα!!!!! ακόμα και αν
δεν αγαπάτε πολύ τον σολωμό, έτσι θα σας αρέσει, γιατί δεν έχουν την
έντονη γεύση του...
Υλικά:
500 γραμμάρια φρέσκος σολωμός
1 χούφτα σπανάκι ψιλοκομμένο
2 κσ άνηθος ψιλοκομμένος
1κσ ξύσμα λεμονιού
2κσ μουστάρδα
αλάτι πιπέρι
1 αυγό
μισή κούπα ψίχα ψωμιού
1 σκελίδα σκόρδου (στην πρέσα)
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1κσ βούτυρο
Εκτέλεση :
Αφαιρώ από τον σολωμό τα κόκαλα και την πέτσα, τον κόβω κομμάτια και τον χτυπάω στο μπλέντερ.
Ανακατεύω
σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από τον σολωμό και το βούτυρο. Προσθέτω
στα υπόλοιπα υλικά τον λιωμένο στο μπλέντερ σολωμό. Μπορεί το μείγμα να
χρειαστεί λίγη ψίχα παραπάνω. Αφήνω το μείγμα στο ψυγείο να ξεκουραστεί
για περίπου 15 λεπτά. Πλάθω τα μπιφτέκια, η παραπάνω δοσολογία βγάζει
έξι μπιφτέκια. Σε ένα τηγάνι βάζω μια κουταλιά της σούπας βούτυρο, όταν
λιώσει προσθέτω τα μπιφτέκια, τα τηγανίζω για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Εγώ τα συνόδεψα με βραστό μπρόκολο.
Εάν θέλετε να το δούν και άλλοι προωθήστε το με ένα like!