Η αυνταγή της ημέρας - Πουρές με μαύρους γίγαντες

Σερβίρεται σαν συνοδευτικό φαγητού αλλά γίνεται και ένα υπέροχο μεζεδάκι εάν το βάλετε πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί, με μερικές ελιές Καλαμών...
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Υλικά :
250 γραμμάρια μαύρα φασόλια γίγαντες, βρασμένα όπως παραπάνω
1 μικρή σκελίδα σκόρδο
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι
1 κρεμμυδάκι φρέσκο, μόνο το άσπρο μέρος
¼ κούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
½ φλιτζάνι πέστο κόλιανδρου
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
Μια πρέζα πιπέρι Harissa ή τσίλι
Μια πρέζα αποξηραμένο κόλιανδρο, κοπανισμένο
Μια πρέζα ρίγανη
(επιπλέον αλάτι και μαύρο πιπέρι)
40 γραμμάρια τριμμένη φέτα
Ελιές Καλαμών

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε να λιώσουμε στο μούλτι το κρεμμύδι, σκόρδο, φρέσκο κρεμμυδάκι, το αλάτι και το πιπέρι και μερικές κουταλιές ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε λίγα μαύρα φασόλια και συνεχίζουμε, προσθέτοντας λάδι, ξύδι ή λεμόνι σταδιακά.
 Συνεχίζουμε ξανά την ίδια διαδικασία με άλλα φασόλια, λάδι ή λεμόνι ή ξύδι και την τρίτη φορά προσθέτουμε και το φρέσκο κόλιανδρο.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, Harissa, τριμμένο κόλιανδρο και ρίγανη.
Λιώνουμε τη φέτα και ανακατεύουμε.

 
Κάντε το γνωστό, 
προωθήστε το με ένα like!