Σερβίρεται
σαν συνοδευτικό φαγητού αλλά γίνεται και ένα υπέροχο μεζεδάκι εάν το
βάλετε πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί, με μερικές ελιές Καλαμών...
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Υλικά :
250 γραμμάρια μαύρα φασόλια γίγαντες, βρασμένα όπως παραπάνω
1 μικρή σκελίδα σκόρδο
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι
1 κρεμμυδάκι φρέσκο, μόνο το άσπρο μέρος
¼ κούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
½ φλιτζάνι πέστο κόλιανδρου
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
Μια πρέζα πιπέρι Harissa ή τσίλι
Μια πρέζα αποξηραμένο κόλιανδρο, κοπανισμένο
Μια πρέζα ρίγανη
(επιπλέον αλάτι και μαύρο πιπέρι)
40 γραμμάρια τριμμένη φέτα
Ελιές Καλαμών
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε να λιώσουμε στο μούλτι το κρεμμύδι, σκόρδο, φρέσκο κρεμμυδάκι, το αλάτι και το πιπέρι και μερικές κουταλιές ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε λίγα μαύρα φασόλια και συνεχίζουμε, προσθέτοντας λάδι, ξύδι ή λεμόνι σταδιακά.
Συνεχίζουμε ξανά την ίδια διαδικασία με άλλα φασόλια, λάδι ή λεμόνι ή ξύδι και την τρίτη φορά προσθέτουμε και το φρέσκο κόλιανδρο.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, Harissa, τριμμένο κόλιανδρο και ρίγανη.
Λιώνουμε τη φέτα και ανακατεύουμε.
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Υλικά :
250 γραμμάρια μαύρα φασόλια γίγαντες, βρασμένα όπως παραπάνω
1 μικρή σκελίδα σκόρδο
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι
1 κρεμμυδάκι φρέσκο, μόνο το άσπρο μέρος
¼ κούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
½ φλιτζάνι πέστο κόλιανδρου
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
Μια πρέζα πιπέρι Harissa ή τσίλι
Μια πρέζα αποξηραμένο κόλιανδρο, κοπανισμένο
Μια πρέζα ρίγανη
(επιπλέον αλάτι και μαύρο πιπέρι)
40 γραμμάρια τριμμένη φέτα
Ελιές Καλαμών
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε να λιώσουμε στο μούλτι το κρεμμύδι, σκόρδο, φρέσκο κρεμμυδάκι, το αλάτι και το πιπέρι και μερικές κουταλιές ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε λίγα μαύρα φασόλια και συνεχίζουμε, προσθέτοντας λάδι, ξύδι ή λεμόνι σταδιακά.
Συνεχίζουμε ξανά την ίδια διαδικασία με άλλα φασόλια, λάδι ή λεμόνι ή ξύδι και την τρίτη φορά προσθέτουμε και το φρέσκο κόλιανδρο.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, Harissa, τριμμένο κόλιανδρο και ρίγανη.
Λιώνουμε τη φέτα και ανακατεύουμε.