Κουφός σκύλος μαθαίνει νοηματική, από τους κουφούς ιδιοκτήτες του!


Ο καθένας ξέρει πόσο σημαντικό είναι για τα σκυλιά να μπορούν να συνδέουν ήχους με εντολές. Η Alice, ένα κουφό Spaniel 2 μηνών, μαθαίνει εντολές της νοηματικής γλώσσας, από τους νέους κωφούς ιδιοκτήτες της!



Το άτυχο κουταβάκι είχε άτυχο ξεκίνημα στη ζωή του, καθώς εγκαταλείφθηκε από ένα κτηνοτρόφο, που αποφάσισε ότι ένα σκυλί που δεν ακούει δεν θα μπορούσε να του αποφέρει  χρήματα. Όταν η Alice μεταφέρθηκε στο κέντρο φροντίδας «The Blue Cross», ήταν βρώμικη και άρρωστη μέχρι τη στιγμή που η Marie Williams και η οικογένεια της αποφάσισαν να υιοθετήσουν το κουταβάκι. Η Marie Williams και ο σύζυγος της Mark Morgan, είναι επίσης κωφοί και μόλις έμαθαν για την ιδιαιτρότητα της Alice πίστεψαν οτι θα ταιριάζει ακριβώς με την οικογένεια.


Ύστερα απο ενα μήνα, το κουτάβι έχει ήδη μάθει κάποιες βασικές εντολές, καθώς τα  νέα της αφεντικά, χρησιμοποιούν τη νοηματική γλώσσα για να της διδάξουν νέα κόλπα.
Η Αλίκη ανταποκρίνεται περίφημα και αποδεικνύει ότι με λίγο χρόνο και προσπάθεια, ένα κωφό σκυλί μπορεί να εκπαιδευτεί και να γίνει ένα θαυμάσιο κατοικίδιο ζώο,
δήλωσε η Julie Stone, διευθυντής του κέντρου Blue Cross.
Πηγή : siteseeing.gr