Γιατί να βάλετε το σεξ στη λίστα των προτεραιοτήτων σας

Γιατί να βάλετε το σεξ στη λίστα των προτεραιοτήτων σας
Όταν η σεξουαλική σας ζωή είναι παραμελημένη, η σχέση σας γίνεται ευάλωτη - στο θυμό, την αγανάκτηση, την απιστία – και αρχίζετε να αισθάνεστε περισσότερο σαν
συγκάτοικοι παρά σαν εραστές.

Με το πρόγραμμά σας εξαιρετικά φορτωμένο, μήπως έχετε αφήσει το σεξ να πέσει στον πάτο στη λίστα με τις προτεραιότητές σας; Μέχρι να έρθει η στιγμή που θα πέσετε στο κρεβάτι, μήπως νιώθετε τόσο εξαντλημένοι που το μόνο που έχετε στο μυαλό σας είναι … ο ύπνος και σίγουρα όχι το σεξ;


Μην το παίρνετε κατάκαρδα, δεν είστε μόνοι: σύμφωνα με σχετικές έρευνες πάνω από το 52 % των ενηλίκων δεν είναι ικανοποιημένοι από την ερωτική τους ζωή.


Και όταν η σεξουαλική σας ζωή είναι παραμελημένη, η σχέση σας γίνεται ευάλωτη - στο θυμό, την αγανάκτηση, την απιστία – και αρχίζετε να αισθάνεστε περισσότερο σαν συγκάτοικοι παρά σαν εραστές.


Ο Ian Kerner, σεξολόγος, αρθρογράφος στους NY Times και συγγραφέας πολλών best-sellers, υποστηρίζει ότι τα ζευγάρια πρέπει να προσπαθούν να κάνουν σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Αυτό ακριβώς είναι και το θέμα ενός νέου βιβλίου, με τίτλο ‘’52 εβδομάδες εκπληκτικού σεξ’’.


Οι μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι με υγιή σεξουαλική ζωή έχουν καλύτερη υγεία γενικότερα και όταν το κάνουν μία φορά την εβδομάδα είναι πιο συντονισμένοι και έχουν περισσότερη ενέργεια.


Όμως, το σεξ είναι σαν το φαγητό - αν τρώτε το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά, όχι μόνο θα βαρεθείτε αλλά θα στερηθείτε και ζωτικής σημασίας θρεπτικές ουσίες. Και ακριβώς όπως η διατροφική πυραμίδα, υπάρχουν διαφορετικά είδη σεξ που θα πρέπει να ‘’καταναλώνετε’’ τακτικά.


Υπάρχει το σεξ που είναι τρυφερό και αισθησιακό και ενισχύει την συναισθηματική οικειότητα αλλά υπάρχει και το σεξ για το σεξ –που σας κάνει να αισθάνεστε καλά και σας ανακουφίζει από το στρες. Υπάρχει το σεξ που στηρίζεται στη δύναμη της φαντασίας και αποδεικνύει ότι το μυαλό είναι το μεγαλύτερο σεξουαλικό όργανο. Και υπάρχει και το σεξ που παίζει με όλες τις αισθήσεις σας - την όραση, τον ήχο, την όσφρηση, την αφή και τη γεύση. Στο βιβλίο μέσα στις 52 εβδομάδες περιλαμβάνονται όλες αυτές οι ομάδες, με απώτερο στόχο μια υγιή, ισορροπημένη, (και τελικά θερμότερη) σεξουαλική ζωή.


Ποια είναι, λοιπόν, μερικά από τα οφέλη του εβδομαδιαίου σεξ σύμφωνα με τον Ian Kerner;


Δείχνετε νεότεροι


Μια μακροχρόνια μελέτη, που έγινε σε 3.500 άτομα ηλικίας από 30 έως 101 ετών, διαπίστωσε ότι το συχνό σεξ μπορεί να αφαιρέσει από τέσσερα έως επτά χρόνια από τη φυσική σας εμφάνιση. Ερευνητές από το Βασιλικό Νοσοκομείο του Εδιμβούργου στη Σκωτία παρουσίασαν φωτογραφίες των εθελοντών σε μια αμερόληπτη επιτροπή κριτών, οι οποίοι κλήθηκαν να μαντέψουν τις ηλικίες τους. Οι άνθρωποι που κρίθηκε ότι έδειχναν νεότεροι ήταν εκείνοι που έκαναν πιο συχνά σεξ.


Ποια είναι, λοιπόν, η σχέση μεταξύ της νεανικότητας και του σεξ; Εκτός από την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και της αυτοπεποίθησης, το σεξ αυξάνει την παραγωγή της ανθρώπινης αυξητικής ορμόνης, η οποία είναι γνωστό ότι βελτιώνει το μυϊκό τόνο.


Αισθάνεστε ευτυχισμένοι


Είναι γνωστό ότι το σεξ μπορεί να σας κάνει ευτυχισμένους και ικανοποιημένους. Ένα άρθρο στο επιστημονικό έντυπο Archives of Sexual Behavior προχωράει ένα βήμα παραπέρα. Με βάση μια μελέτη, που έγινε σε δείγμα 300 γυναικών και συσχέτιζε τη χρήση προφυλακτικού με την κατάθλιψη, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες που δεν χρησιμοποίησαν ποτέ προφυλακτικό ήταν λιγότερο καταθλιπτικές, ενώ οι γυναίκες που χρησιμοποιούσαν πάντα προφυλακτικό ήταν οι πιο καταθλιπτικές.


Ο λόγος; Ο κόλπος μπορεί να απορροφήσει τις ορμόνες που ενισχύουν τη διάθεση και τις προσταγλανδίνες που βρίσκονται στο σπέρμα. Είναι μια ενδιαφέρουσα θεωρία, αλλά σίγουρα δεν είναι επαρκής λόγος για να υποστηρίζουμε το σεξ χωρίς προφυλάξεις. Σαφώς μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη ή ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα δεν θα αυξήσει την ευτυχία κανενός.


Αδυνατίζετε Κατά μέσο όρο με το σεξ καίτε περίπου 5 θερμίδες ανά λεπτό, ανάλογα με το βάρος σας. Ακόμη και ένα καυτό φιλί με το σύντροφό σας σε αυξάνει το ρυθμό της καρδιάς, κάτι που με τη σειρά του αυξάνει τη διαδικασία καύσης θερμίδων. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα είστε πάρα πολύ απασχολημένοι με κάτι, δοκιμάστε να αφήσετε τις άλλες υποχρεώσεις στην άκρη και να ασχοληθείτε με το σεξ.


Καταπολεμάτε το συνάχι


Το σεξ μπορεί να βοηθήσει στον αγώνα κατά του κρυολογήματος. Σε μια μελέτη στο Πανεπιστήμιο Wilkes της Πενσυλβανίας, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι φοιτητές που έκαναν σεξ μία ή δύο φορές την εβδομάδα είχαν υψηλότερα επίπεδα της ανοσοσφαιρίνης Α, ενός αντισώματος που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.


Ζείτε περισσότερο


Μια μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο British Medical Journal, διαπίστωσε ότι οι άνδρες που έκαναν σεξ λιγότερο από μία φορά το μήνα είχαν διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν μέσα στα επόμενα 10 χρόνια από αυτούς που έκαναν σεξ μία φορά την εβδομάδα.


Και οι άνδρες δεν είναι οι μόνοι που επωφελούνται. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Ντιούκ ανακάλυψαν ότι οι γυναίκες που δήλωσαν ότι απολαμβάνουν τη σεξουαλική τους ζωή έζησαν επτά με οκτώ χρόνια περισσότερο από τις γυναίκες που ήταν αδιάφορες για το σεξ.


Έχετε καλύτερη απόδοση στη δουλειά


Και τέλος μια υγιής σεξουαλική ζωή μπορεί ακόμη και να σας κάνει σούπερ σταρ στο γραφείο. Πρόσφατες έρευνες που έκανε η ανθρωπολόγος Helen Fisher, PhD, έδειξαν ότι οι άνθρωποι που απολαμβάνουν το συχνό σεξ είναι πιο επιτυχημένοι στη δουλειά τους, ενδεχομένως επειδή το σεξ μπορεί να αυξήσει την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και την αυτοεκτίμησή τους. Επομένως αξίζει να βάλετε το σεξ στην κορυφή των προτεραιοτήτων σας και δείτε το πέρα από όλα τα υπόλοιπα ακόμη και ως κίνητρο για μια λαμπρή καριέρα!


Εάν θέλετε να το δούν και άλλοι προωθήστε το με ένα like!