Η συνταγή της ημέρας - Γαρίδες σαγανάκι


Δεν πιστεύω ότι υπάρχει άνθρωπος που να μην τρώει αυτό το μεζέ-φαγάκι.....
(Εκτός βεβαίως εξαιρέσεων, λόγω αλλεργίας στις γαρίδες).
Σε όποιο ουζερί κι αν πάμε πάντα θα υπάρχει στο τραπέζι μας το πιάτο αυτό. Στο σπίτι, αναλόγως του μεγέθους των γαρίδων, τις φτιάχνουμε είτε ως σαγανάκι αυτούσιο είτε ως σάλσα για ρύζι ή μακαρόνια.
Πάρτε ουζάκι και γαρίδες και πάμε να φτιάξουμε το πιάτο μας!!!

Τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι:

10 μεγάλες γαρίδες ή ένα πακέτο μεσαίες γαρίδες κατεψυγμένες
4-5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα
1 πρέζα ζάχαρη
1 πιπεριά πράσινη ή κέρατο
1/2 πιπεριά πράσινη καυτερή ή λίγο ταμπάσκο (προαιρετικά)
1/4 κούπας κρασί
μαϊντανό ψιλοκομμένο
τυρί φέτα σε κύβους
πιπεράκι φρεσκοτριμμένο
ελάχιστο αλάτι

Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκες γαρίδες, τις πλένουμε καλά και τις καθαρίζουμε απο το κέλυφος κρατώντας μόνο το κεφάλι και την ουρά. Βγάζουμε και το εντεράκι και ξαναξεπλένουμε.
Αν έχουμε κατεψυγμένες τις ξεπαγώνουμε και τις καθαρίζουμε αν δεν είναι καθαρισμένες ήδη.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι.
Κατόπιν προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε μπαστουνάκια και τις σωτάρουμε ελαφρά να μαραθούν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες, τις αφήνουμε να σωταριστούν για λίγο και σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε την ντομάτα με την ζάχαρη, αλατοπίπερο (προσοχή να μην γίνει αλμυρό λόγω της φέτας) και τον μαϊντανό.
Αφήνουμε να δέσει η σάλτσα .
Στο τέλος, ρίχνουμε τη φέτα και αφήνουμε για λίγο να μαλακώσει.

- Αν νηστεύουμε, μπορούμε να παραλείψουμε το τυρί. Είναι εξίσου νόστιμο και χωρίς αυτό.

Παραλλαγή:
Μπορούμε να φτιάξουμε το σαγανάκι και στο φούρνο.
Φτιάχνουμε σε κατσαρολάκι την σάλτσα μέχρι να δέσει.
Σε πήλινο, βάζουμε τις γαρίδες και καλύπτουμε με την σάλτσα.
Ανάμεσα στις γαρίδες βάζουμε τα κυβάκια φέτας.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10'-15' περίπου.
Καλή επιτυχία!!!!