Αυτό το γλυκάκι σας το είχα φυλαγμένο για την 100η ανάρτησή μου, αλλά ατύχησε. Ήρθε λοιπόν η ώρα του !!!!
Είναι ένα γλυκό που έχει φορεθεί πολύ τελευταία. (Το είχε φτιάξει και ο Άκης στο Πρωινό μου, και η Σκορδά δυσκολευόταν με το όνομά του....). Η αδερφή μου που ζει στην Ζάκυνθο μου μίλησε πρώτη φορά για αυτό το γλυκό 3 με 4 χρόνια πριν. Ήταν κατενθουσιασμένη, εγώ πάλι έτσι που μου το περιέγραφε δεν μπορώ να πω ότι μου έτρεχαν τα σάλια... Όμως τώρα που το δοκίμασα θεωρώ ότι είναι ένα πολύ νόστιμο γλυκό, δεν ξετρελάθηκα. Αν βέβαια κάποιος αγαπάει πολύ την καραμέλα και την μπανάνα αυτό είναι το γλυκό του (βλέπε άντρα μου).
Εξομολόγηση: δεν το έφτιαξα εγώ αλλά η αδερφή μου η Ελένη, το μόνο που έκανα εγώ ήταν να βάλω το ζαχαρούχο για βράσιμο και να ανοίξω την κρέμα γάλακτος, ξεπατώθηκα....
Οπότε κέρασμα από τα χεράκια της Ελενίτσας για όλους εσάς που είστε κοντά μου αυτούς τους 8 μήνες και έχω μοιραστεί μαζί σας νοστιμιές, χαρές, ανησυχίες και νεύρα... Τι κρίμα που δεν είχα μπει στην γειτονιά σας τους μήνες που ήμουν έγκυος και είχα αϋπνίες, με φάγανε οι επαναλήψεις και τα telemarketing....
Υλικά:
1 1/2 πακέτο μπισκότα digestive
100 γραμμάρια βούτυρο
2 γάλατα ζαχαρούχα
4 μπανάνες σε ροδέλες
350 ml κρέμα γάλακτος
1 κσ ζάχαρη άχνη
κουβερτούρα τριμμένη για ομορφιά
Εκτέλεση:
Βάζω τα γάλατα σε μια κατσαρόλα με νερό και τα φήνω σε μέτρια φωτιά για 2,5 ώρες (εμείς το αφήσαμε 2 και δεν μας βγήκε όσο πηχτή θα έπρεπε), προσοχή: το νερό να τα καλύπτει. Τα αφήνω να κρυώσουν λιγό. Λιώνω το βούτυρο και το ανακατεύω με το τριμμένο μπισκότο, το στρώνω για βάση. Βάζω την βάση στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου. Βάζω πάνω στην βάση το καραμελωμένο γάλα, το στρώνω και από πάνω βάζω τα κομμάτια μπανάνας. Χτυπάω την κρέμα γάλακτος με μια κουταλιά ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει σαντιγί και την βάζω πάνω από την μπανάνα. Τρίβω λίγη κουβερτούρα για ομορφιά!!
(σε φωτογραφία έχω δει να ανακατεύουν την μπανάνα με την καραμέλα, θα δοκιμαστεί και αυτό)
Εννοείται ότι η συνταγή δεν είναι δική μας, κυκλοφορεί παντού...
UPDATE
Διευκρίνηση μετά από την φιλική επισήμανση της Έλενας από τις Συνταγές της Καρδιάς: αυτό που βράζουμε είναι τα κουτιά του ζαχαρούχου και όχι το περιεχόμενό τους.
Κάντε το γνωστό, προωθήστε το με ένα like!
Είναι ένα γλυκό που έχει φορεθεί πολύ τελευταία. (Το είχε φτιάξει και ο Άκης στο Πρωινό μου, και η Σκορδά δυσκολευόταν με το όνομά του....). Η αδερφή μου που ζει στην Ζάκυνθο μου μίλησε πρώτη φορά για αυτό το γλυκό 3 με 4 χρόνια πριν. Ήταν κατενθουσιασμένη, εγώ πάλι έτσι που μου το περιέγραφε δεν μπορώ να πω ότι μου έτρεχαν τα σάλια... Όμως τώρα που το δοκίμασα θεωρώ ότι είναι ένα πολύ νόστιμο γλυκό, δεν ξετρελάθηκα. Αν βέβαια κάποιος αγαπάει πολύ την καραμέλα και την μπανάνα αυτό είναι το γλυκό του (βλέπε άντρα μου).
Εξομολόγηση: δεν το έφτιαξα εγώ αλλά η αδερφή μου η Ελένη, το μόνο που έκανα εγώ ήταν να βάλω το ζαχαρούχο για βράσιμο και να ανοίξω την κρέμα γάλακτος, ξεπατώθηκα....
Οπότε κέρασμα από τα χεράκια της Ελενίτσας για όλους εσάς που είστε κοντά μου αυτούς τους 8 μήνες και έχω μοιραστεί μαζί σας νοστιμιές, χαρές, ανησυχίες και νεύρα... Τι κρίμα που δεν είχα μπει στην γειτονιά σας τους μήνες που ήμουν έγκυος και είχα αϋπνίες, με φάγανε οι επαναλήψεις και τα telemarketing....
Υλικά:
1 1/2 πακέτο μπισκότα digestive
100 γραμμάρια βούτυρο
2 γάλατα ζαχαρούχα
4 μπανάνες σε ροδέλες
350 ml κρέμα γάλακτος
1 κσ ζάχαρη άχνη
κουβερτούρα τριμμένη για ομορφιά
Εκτέλεση:
Βάζω τα γάλατα σε μια κατσαρόλα με νερό και τα φήνω σε μέτρια φωτιά για 2,5 ώρες (εμείς το αφήσαμε 2 και δεν μας βγήκε όσο πηχτή θα έπρεπε), προσοχή: το νερό να τα καλύπτει. Τα αφήνω να κρυώσουν λιγό. Λιώνω το βούτυρο και το ανακατεύω με το τριμμένο μπισκότο, το στρώνω για βάση. Βάζω την βάση στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου. Βάζω πάνω στην βάση το καραμελωμένο γάλα, το στρώνω και από πάνω βάζω τα κομμάτια μπανάνας. Χτυπάω την κρέμα γάλακτος με μια κουταλιά ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει σαντιγί και την βάζω πάνω από την μπανάνα. Τρίβω λίγη κουβερτούρα για ομορφιά!!
(σε φωτογραφία έχω δει να ανακατεύουν την μπανάνα με την καραμέλα, θα δοκιμαστεί και αυτό)
Εννοείται ότι η συνταγή δεν είναι δική μας, κυκλοφορεί παντού...
UPDATE
Διευκρίνηση μετά από την φιλική επισήμανση της Έλενας από τις Συνταγές της Καρδιάς: αυτό που βράζουμε είναι τα κουτιά του ζαχαρούχου και όχι το περιεχόμενό τους.
Κάντε το γνωστό, προωθήστε το με ένα like!