Αυτό
το κέικ (της Μπαρμπαρίγου) είναι πραγματικά πολύ απλό να το φτιάξεις
και πολύ εύκολο να το φας... …Το έχω φτιάξει πολλές φορές για τους φίλους
και την οικογένειά μου και όλοι λένε ότι μια φέτα δεν είναι ποτέ αρκετή!
Αν το γευτείτε, είμαι σίγουρη ότι θα πείτε το ίδιο! Ακόμα και η
λατρεμένη μου ανηψούλα έφαγε δύο φέτες!
140 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
225 γρ κοσκινισμένο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1,5 κ.γ. baking powder
225 γρ καστανή ζάχαρη
200 γρ γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Μια πρέζα αλάτι
3 αυγά
3 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
50 γρ καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση
Χτυπάμε
όλα μαζί τα υλικά του κέικ (βούτυρο, αλεύρι, μπέικιν, ζάχαρη, αυγά,
γιαούρτι, ξύσμα και αλάτι) για 5΄ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βουτυρώνουμε μια μακρόστενη μικρή φόρμα για κέικ και τη στρώνουμε με
λαδόκολλα. Αδειάζουμε το μείγμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με την
ανάποδη ενός κουταλιού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC
για περίπου 50΄, μέχρι να ροδίσει. Στο μεταξύ, σε μικρό τηγάνι
ζεσταίνουμε το χυμό πορτοκάλι και διαλύουμε μέσα τη ζάχαρη
ανακατεύοντας. Μόλις ψηθεί το κέικ το περιχύνουμε με το σιρόπι μ' ένα
κουτάλι. Το αφήνουμε να κρυώσει και μετά σερβίρουμε.
Εάν θέλετε να το δούν και άλλοι προωθήστε το με ένα like!