Süddeutsche Zeitung: Η "Ευρωπαϊκή σιωπή" για την ελληνική κρίση

«Που είναι η μεταρρύθμιση;» είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος ανάλυσης στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung για την «ευρωπαϊκή σιωπή» έναντι της ελληνικής κρίσης και του ενδεχόμενου να αποτύχει το ευρω- πακέτο διάσωσης και η Ελλάδα να μην βγει από τον φαύλο κύκλο των χρεών. Η εφημερίδα αναφέρεται στην τακτική εθελοτυφλίας που εφάρμοσαν στο παρελθόν...

οι Ευρωπαίοι πολιτικοί  για να μην πλήξουν πολιτικά τους εταίρους τους, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν πέρσι να προχωρήσουν στα πακέτα ευρω- βοήθειας.
«Ελλοχεύει ο κίνδυνος και τώρα πάλι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να αποκρύψουν από τους πολίτες τους την πραγματική κατάσταση στην Ελλάδα μέχρι που μην είναι πια δυνατόν να το πράξουν. Και κατόπιν να αναγκαστούν να επαναλάβουν το περσινό σενάριο: μια νέα, γρήγορη οικονομική βοήθεια προς τη χώρα. Έτσι όμως διαμορφώνεται ένα σύστημα μόνιμου δημοσιονομικού συμψηφισμού, μέσω του οποίου οι πλούσιες ευρωπαϊκές χώρες καλούνται να επιδοτούν κάθε εταίρο που ζει πάνω από τις δυνατότητές του. Αυτό δεν επιτρέπεται να συμβεί. Γι’ αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να δρομολογηθεί από τώρα τι θα γίνει με την Ελλάδα, έστω και αν αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται ρευστό»,αναφέρει.
«Η αλήθεια είναι ότι το χρέος της Ελλάδας πρέπει να μειωθεί. Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί οφείλουν να αποδεχθούν αυτή την αλήθεια σήμερα και όχι το 2013, όταν θα λήξει το ευρω- πακέτο βοήθειας. Μονόδρομος είναι και το δεύτερο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή: η ελληνική οικονομία χρειάζεται διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, εάν επιθυμεί να αποφύγει μια νέα καταστροφή», τονίζει το δημοσίευμα.
«Επιπλέον πρέπει να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα σε όλους τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας που μέχρι τώρα προστατεύονταν. Διότι στην Ελλάδα δεν εφαρμόζεται ούτε καν η οδηγία της ΕΕ για το άνοιγμα της αγοράς ενέργειας, επειδή τα συνδικάτα μπλοκάρουν ό,τι θα κλόνιζε το κρατικό μονοπώλιο ηλεκτρικού ρεύματος. Όλα αυτά δεν συνιστούν εθνικό καθήκον των Ελλήνων, αλλά ευρωπαϊκό. Στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής οικονομικής διακυβέρνησης που προτείνει η κ. Μέρκελ πρέπει οι Ευρωπαίοι εταίροι να μεριμνήσουν τώρα, ώστε η Ελλάδα να γίνει όντως ανταγωνιστική», καταλήγει.
Με πληροφορίες από :Επί  


Εάν θέλετε να το δούν και άλλοι προωθήστε το με ένα like!