Σαλάτα Master Chef



Πάντα μετά από κραιπάλη ανεβάζω σαλατίτσα, οπότε σήμερα δεν θα μπορούσα να πάω αντίθετα στα προγνωστικά!!!!! Σήμερα θα σας παρουσιάσω μια σαλάτα που την έφτιαξα τον Νοέμβριο αλλά διαρκώς έβρισκα ένα λόγο για να μην την ανεβάσω. Είναι μια συνταγή δοκιμασίας αποχώρησης του Λ. Κουτσόπουλου,από την γνωστή και αγαπημένη για πολλούς εκπομπή Master Chef. Στις φωτογραφίες δεν θα δείτε το tuille παρμεζάνας καθώς δεν μου βγήκε όπως έπρεπε...



Σαλάτα ceasar’s, με αυγό ποσέ, tuille παρμεζάνα και κράκερ μουστάρδα 

Υλικά

για σαλάτα
Μαρούλι 50γρ
Γαλλική σαλάτα 50γρ
Φρέσκο κρεμμύδι 1τμχ
Αντζούγιες 4φιλλέτα
Σικορε 30γρ
Αλάτι ο.χ
Πιπέρι ο.χ

Υλικά touille
Παρμεζάνα 120γρ

Υλικά αυγού ποσέ
Αυγό 1τμχ
Ελαιόλαδο 10ml

Υλικά για κράκερ
Αλεύρι 175γρ
Αλεύρι σικάλεως 75γρ
Ηλιέλαιο 50γρ
Κρασί λευκό 50γρ
Νερό 50γρ
Ζάχαρη 25γρ
Μουστάρδα dijon40γρ
Αλάτι 5γρ
Baking powder 5γρ

Υλικά για βινεγκρέτ
Σκόρδο 1 σκελίδα
Κρόκος αυγό 3τμχ
Ηλιέλαιο 200γρ
Αντζούγια 2 φιλέτα
Λεμόνι 25γρ
Αλάτι ο.χ
Πιπέρι ο.χ
Παρμεζάνα 50γρ
Κρέμα γάλακτος 20γρ


Εκτέλεση

Βήμα 1ο
Ξεκινάμε ζυγίζοντας το κράκερ. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ (με γάντζο) όλα τα υγρά στοιχεία μαζί με το αλάτι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε το baking με τα αλεύρια και τα προσθέτουμε στον κάδο. Ζυμώνουμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά και προσθέτουμε την μουστάρδα. Ζυμώνουμε μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν. Αποσύρουμε και ξεκουράζουμε για 10 λεπτά σε λαδωμένη μπασίνα σκεπάζοντας το ζυμάρι. Ανοίγουμε με τον πλάστη φύλλο 3-4 χιλιοστών κόβουμε με τσέρκι και ψήνουμε στους 190 για 10-13 λεπτά ανάμεσα σε σιλικόνη
Βήμα 2ο
Για την βινεγκρέτ ξεκινάμε ψιλοκόβοντας το σκόρδο πολύ καλά. Σε μια μπασίνα προσθέτουμε τους κρόκους και το λεμόνι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε σιγά σιγά το λάδι. Προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και την ψιλοκομμένη αντζούγια και τελειώνουμε με την κρέμα. Αλατοπιπερώνουμε.
Βήμα 3ο
Σε μια σιλικόνη απλώνουμε την παρμεζάνα και ψήνουμε για 7-8 λεπτά. Αποσύρουμε της δίνουμε σχήμα και αφήνουμε να κρυώσει
Βήμα 4ο
Παίρνουμε ένα κομμάτι μεμβράνη και το λαδώνουμε. Το προσαρμόζουμε σε ένα μπολάκι και σπάμε μέσα προσεκτικά το αυτό. Δένουμε αφαιρώντας τον αέρα. Ποσάρουμε σε κατσαρόλα με ζεστό νερό για 3-4 λεπτά. Κόβουμε προσεκτικά την μεμβράνη και βγάζουμε το αυγό.
Βήμα 5ο και σύνθεση
Κόβουμε τα λαχανικά και τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας και προσθέτουμε βινεγκρέτ. Βάζουμε το αυγό, τα κράκερ και την παρμεζάνα. Τελειώνουμε με φρέσκα μυρωδικά.
Η βινεγκρέτ είναι υπέροχη  και τα κράκερ τραγανά!!! Δοκιμάστε την!!!
Εάν θέλετε να το δούν και άλλοι προωθήστε το με ένα like!