Στο Forbes το φαινόμενο «δεν πληρώνω»

«Στήνουν μπλόκα στους σταθμούς των διοδίων και αφήνουν τους οδηγούς να περνούν ελεύθερα. Καλύπτουν τα ακυρωτικά μηχανήματα εισιτηρίων στα Μέσα Μεταφοράς έτσι ώστε το επιβατικό κοινό 

να μην πληρώνει... Ακόμα και οι γιατροί συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις, εμποδίζοντας τους ασθενείς να καταβάλουν το εισιτήριο νοσηλείας στα δημόσια νοσοκομεία», αναφέρει το αμερικανικό περιοδικό σκιαγραφώντας τη δράση του κινήματος.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει «το κίνημα «Δεν Πληρώνω» έχει προκαλέσει αναστάτωση στη χώρα εν μέσω οικονομικής κρίσης, η οποία ανάγκασε την κυβέρνηση να πάρει δραστικά μέτρα λιτότητας, όπως υψηλότερους φόρους, περικοπές μισθών και συντάξεων και αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων στα Μέσα Μεταφοράς».
 Το περιοδικό Forbes επιχειρεί να εξηγήσει την οργή αυτών των ανθρώπων, κάνοντας αναφορά σε σκάνδαλα πολιτικής διαφθοράς. «Οι πολίτες έχουν ήδη πληρώσει τους φόρους τους, έτσι θα έπρεπε να μπορούν να κινούνται δωρεάν», λέει ένας διαμαρτυρόμενος μπροστά από το μετρό του Συντάγματος.
Πάντως πολλοί λένε ότι το μήνυμα του κινήματος «Δεν Πληρώνω» είναι κάτι άλλο, πολύ πιο απλό: είναι η άρνηση των πολιτών να πληρώνουν για τα λάθη των περασμένων κυβερνήσεων, που κατηγορούνται ότι έριξαν τη χώρα στη διαφθορά και την ευνοιοκρατία.

Εάν θέλετε να το δούν και άλλοι προωθήστε το με ένα like!