Το φλέρτ στην φύση

 Κάποια από τα ζώα συνθέτουν µελωδίες, άλλα επιδίδονται στη ζωγραφική, προσφέρουν δώρα από µετάξι ή ανταλλάσσουν ερωτικά βέλη...
Οι άνθρωποι εξοµολογούνται τα βαθύτερα αισθήµατά τους προσφέροντας ένα µπουκέτο λουλούδια, γράφοντας λίγα λόγια. Στο θαυµαστό ζωικό βασίλειο όµως, οι κάτοικοί του µηχανεύονται έναν σωρό πρωτότυπους τρόπους για να προσελκύσουν το ταίρι τους.

Η «Σεξουαλικότητα της Φύσης» είναι η καινούργια έκθεση που φιλοξενείται στοΜουσείο Φυσικής Ιστορίαςτου Λονδίνου. Μέσα από φωτογραφίες, αναδεικνύεται παραστατικά το πόσο µακριά µπορεί να φτάσει κάποιο ζώο για να γοητεύσει το ταίρι του. «Οποιαδήποτε αίσθηση έχουν τα ζώα,µπορεί να αξιοποιηθεί ως ερωτικό κάλεσµα», αναφέρει στην εφηµερίδα «Telegraph» η έφορος του Μουσείου, Τέιτ Γκρίνχαλντ.
ΤΟ ΦΛΕΡΤ ΣΤΗ ΦΥΣΗ
Η σερενάτα του µπακαλιάρου ακούγεται σαν βουητό.

Ερευνητές, όπως δρ Τόνι Χόκινγκς από το Θαλάσσιο Εργαστήριο του Πανεπιστηµίου Αµπερντιν στη Σκωτία έχουν διαπιστώσει ότι ο µπακαλιάρος ανοιχτής θαλάσσης παράγει ένα χαρακτηριστικό ερωτικό κάλεσµα το οποίο αρχίζει µε βόµβους και στη συνέχεια γίνεται πιο µελωδικό. n Το βραβείο για το πιο ανορθόδοξο φλερτ διεκδικεί µια αρσενική πάπια που ζει σε λίµνες της Αργεντινής.

Αναλογικά µε το µέγεθός της, διαθέτει το µεγαλύτερο πέος από κάθε άλλο σπονδυλωτό ζώο. Το γεγονός αυτό κάνει ορισµένους ειδικούς να υποθέτουν ότι ίσως αξιοποιεί το όργανό της ως… λάσο για να αναγκάζει τα θηλυκά σε ζευγάρωµα, επειδή τα τελευταία συνήθως αντιδρούν πεισµατικά.

∆εν είναι µόνο οι άνθρωποι που προσφέρουν δώρα. Ερευνητές που µελετούν δελφίνια στον Αµαζόνιο έχουν παρατηρήσει ότι τα αρσενικά προσφέρουν στα θηλυκά µπουκέτα από φύκη στο πλαίσιο της ερωτικής τους πολιορκίας.
∆ώρα, τυλιγµένα σε µετάξι, προσφέρει κι ένα είδος αρπακτικής µύγας. Τα αρσενικά κυνηγούν ένα θήραµα και µόλις το σκοτώσουν το περιτυλίγουν µε µεταξωτό ιστό και το προσφέρουν στα θηλυκά για να κάµψουν τις αντιστάσεις τους.