Γιατί δεν χάνω βάρος με μία δίαιτα χαμηλή σε θερμίδες; Ποιά είναι η αλήθεια!

Έχετε κολλήσει στο ίδιο βάρος για πολύ καιρό, ακόμα κι αν ακολουθείτε μια δίαιτα χαμηλή σε θερμίδες; Αυτό είναι πραγματικά πολύ συχνό. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό...


Ρίξτε μια ματιά στις κύριες αιτίες που σε αποτρέπουν από τον στόχο για την απώλεια βάρους:


* Μπορεί να γυμνάζεσττε πολύ: αν γυμνάζεστε πολύ, τότε η απώλεια βάρους σας μπορεί να μην είναι ορατή. Αυτό συμβαίνει, διότι η άσκηση κάνει τους μύες να αυξηθούν σε μέγεθος και να αποθηκεύουν γλυκογόνο. Το γλυκογόνο περιέχει νερό, το οποίο οδηγεί σε κατακράτηση νερού που μπορεί να φτάσει 2-4 κιλά. Επίσης, η άσκηση αυξάνει τον όγκο του αίματος για να βοηθήσει το σώμα μας να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις της φυσικής δραστηριότητας. Τα καλά νέα είναι ότι έχεις πραγματικά χάσει το λίπος και το μόνο που χρειάζεται να περιμένετε, είναι μερικές εβδομάδες για να γίνει ορατή η απώλεια βάρους .

* Μπορεί να καταναλώνετε πολύ αλάτι: η ημερήσια πρόσληψη αλατιού δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 6 γραμμάρια, που είναι περίπου μία κουταλιά της σούπας. Όπως μπορεί ήδη να γνωρίζετε, η υπερβολική πρόσληψη αλατιού προκαλεί κατακράτηση υγρών, η οποία οδηγεί σε αύξηση του σωματικού βάρους. Το αλάτι βρίσκεται σε μια ποικιλία προϊόντων είτε ως συντηρητικό ή ως ενισχυτικό γεύσης (όπως κράκερ, πατατάκια, fast food και μπισκότα). Έτσι, θα πρέπει πάντα να εξετάζετε τις ετικέτες, πριν από την αγορά οποιουδήποτε τροφίμου και θα πρέπει να αποφύγεις την προσθήκη επιπλέον αλατιού στο φαγητό σου.

* Είστε ήδη πάρα πολύ λεπτός/ή: πολλοί άνθρωποι θέλουν να χάσουν μερικά κιλά, αν και το βάρος τους είναι φυσιολογικό. Συχνά, ωστόσο, το σώμα θα αντισταθεί σε αυτή την προσπάθεια και θα αρχίσει να αντιλαμβάνεται τη δίαιτα ως απειλή για την επιβίωσή του. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι που θέλουν να χάσουν μόνο 4-6 κιλά μπορεί αργότερα να τα βρούν πολύ πιο δύσκολα, συγκριτικά με τα άτομα που πρέπει να χάσουν περισσότερα από 20 κιλά.

* Μπορεί να παίρνετε ορισμένα φάρμακα: ορισμένα φάρμακα, όπως ορισμένα αντικαταθλιπτικά, αντιυπερτασικά και φάρμακα για διαβητικούς, μπορεί να προκαλέσουν μια αύξηση του βάρους μέχρι 10 κιλά. Το ίδιο πράγμα μπορεί να συμβεί με τα οιστρογόνα και τα αντισυλληπτικά.

* Μπορεί να κοιμάστε πολύ λίγο: το σώμα μας χρειάζεται ξεκούραση για να λειτουργήσει σωστά. Αλλά, πόσο ύπνο χρειαζόμαστε; Ο επαρκής ύπνος είναι γενικά 9 ώρες στην ηλικία των 20 ετών, 8 ώρες, μέχρι την ηλικία των 50 ετών και 7 ώρες μεταξύ των ηλικιών 50 και 60. Όταν δεν ξεκουράζεστε σωστά, τότε ατό, το σώμα σας, το αντιλαμβάνεται ως μια αγχωτική κατάσταση. Το άγχος προκαλεί την φυσική άμυνα του οργανισμού σας και στέλνει σήματα για να αποθηκεύει το σώμα περισσότερο λίπος.

* Μπορεί να υποφέρετε από ορμονικές διαταραχές, όπως διαταραχή της ινσουλίνης: η αντίσταση στην ινσουλίνη είναι μια κατάσταση όπου η ινσουλίνη που εκκρίνεται στο αίμα παραμένει σε υψηλά επίπεδα, αντί να μειώνεται σε φυσιολογικά επίπεδα 1-2 ώρες μετά τα γεύματα. Η αυξημένη ινσουλίνη διεγείρει τα κύτταρα μας και τα κάνει να χρησιμοποιούν περισσότερη ενέργεια με τη μορφή της γλυκόζης και μετατρέπεται σε λίπος.


 
 Εάν θέλετε να το δούν και άλλοι προωθήστε το με ένα like!