Φάρμα με θαλασσινό νερό στο Ντουμπάι

Perierga.gr - Φάρμα στο Ντουμπάι

Ιταλοί αρχιτέκτονες του Studiomobile ανέπτυξαν μια κάθετη φάρμα με θαλασσινό νερό για να χτιστεί στο Ντουμπάι. Οι άραβες προτωτυπούν για μια ακόμη φορά επιδιώκοντας να δημιουργήσουν καλλιέργεις σε ένα από τα πλέον αφιλόξενα για φυτά, μέρη του πλανήτη... 

Οι συνθήκες μόνο κατάλληλες δεν είναι αφού υπάρχει υπερβολική ζέστη και καθόλου νερό.
Όταν όμως υπάρχει θέληση, αποφασιστικότητα, ευρηματικότητα και φυσικά πολλά … πετροδολλάρια, όλα γίνονται.
Η κάθετη φάρμα θα χρησιμοποιεί θαλασσινό νερό για να δροσίσει και να δημιουργήσει την κατάλληλη υγρασία στα θερμοκήπια και έπειτα θα μετατρέπει την υγρασία σε γλυκό νερό κατάλληλο για την άρδευση των καλλιεργειών.


Πώς λειτουργεί:
Φάση 1: Ο αέρας που εισέρχεται στα θερμοκήπια ψύχεται και υγραίνεται από θαλασσινό νερό. Αυτή η διαδικασία δημιουργεί υγρό και δροσερό περιβάλλον για τις καλλιέργεις με αποτέλεσμα να μη χρειάζονται πολύ νερό.
Φάση 2: Καθώς ο αέρας εξέρχεται από τις καλλιέργειες, περνά από ένα δεύτερο εξαερωτή, όπου αναμειγνύεται με τον ζεστό ξηρό αέρα του περιβάλλοντος και θαλασσινό νερό που ρέει και αυξάνει την υγρασία του. Έτσι ο αέρας γίνεται πιο θερμός και υγρός.
Φάση 3: Ο ξεστός αέρας ανέρχεται στην κεντρική καμινάδα εξαιτίας του φαινομένου το ελκυσμού. Καθώς έρχεται σε επαφή με τα τοιχώματα που ψύχονται με θαλασσινό νερό δημιουργεί σταγόνες γλυκού νερού που συλλέγονται σε δεξαμενή για πότισμα και άλλες χρήσεις.


Perierga.gr - Φάρμα στο Ντουμπάι

Perierga.gr - Φάρμα στο Ντουμπάι

Perierga.gr - Φάρμα στο Ντουμπάι