50 εκατομμύρια περιβαλλοντικοί πρόσφυγες μέχρι το 2020

Το νέο “είδος” μεταναστών, οι περιβαλλοντικοί πρόσφυγες θα φτάσουν τα 50.000.000 μέχρι το τέλος του 2020, μετά την έλλειψη τροφής που πυροδοτείται από την...
κλιματική αλλαγή, εκτιμούν επιστήμονες σε έκθεση που παρουσίασαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για την Ανάπτυξη της Επιστήμης.

“Το 2020, τα Ηνωμένα Έθνη έχουν προβλέψει ότι περίπου 50 εκατομμύρια άνθρωποι θα γίνουν περιβαλλοντικοί πρόσφυγες” είπε η Κριστίνα Τιράδο, καθηγήτρια του Πανεπιστήμιου της Καλιφόρνια.

“Όταν οι άνθρωποι δεν ζουν σε βίωσιμες συνθήκες, μεταναστευουν” είπε η καθηγήτρια προθέτοντας πως η κλιματική αλλαγή έχει επιφέρει επιπτώσεις τόσο στην ασφάλεια των τροφών όσο και στην ποσότητα τους.

Ήδη οι χώρες του νότου βιώνουν τις επιπτώσεις αυτές. Η έλλειψη νερού και κατά συνέπεια καλλιέργειας και άρα τροφής έχει πυροδοτήσει μια μαζική φυγή των Αφρικανών προς τη Βόρεια Ευρώπη.

“Δεν είναι μόνο πολιτικοί οι λόγοι για τους οποίους ξεσηκώνονται οι κάτοικοι της Βόρειας Αφρικής. Είναι η φτώχεια που μαστίζει τις χώρες αυτές λόγω της έλλειψης παραγωγής τροφίμων από τις αλλαγές στο κλίμα τους”, επισημαίνει η Ewen Todd του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν.

Ήδη οι Αφρικανοί προωθούνται στην Ισπανία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ελλάδα, αλλά “θα δούμε στο μέλλον μεγάλα κύματα προσφύγων να προωθούνται βόρεια, εκεί όπου υπάρχει ακόμα νερό”, προσθέτει η Τοντ.
 
 
 Εάν θέλετε να το δούν και άλλοι προωθήστε το με ένα like!