23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011! Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΗΜΕΡΑ

Η σημερινή ημέρα είναι η απαρχή του ξεσηκωμού του έλληνα ενάντια στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ και σε ότι αυτό επέφερε στη ζωή μας. Επιτέλους ο κόσμος άφησε τα γραφεία και τις δουλειές του, σηκώθηκε από τις πολυθρόνες , και δεν πήγε στις καφετέριες και προς παραλία , όπως...
γινόταν άλλες φορές και ξεχύθηκε στους δρόμους διαμαρτυρόμενος.
Η πλατεία Συντάγματος γέμισε κόσμο που ηρνείτο να αποχωρήσει παρά τον βομβαρδισμό της με πάρα πολλά χημικά.
Η αμηχανία τους και η προσπάθειά τους να διαλύσουν τους συγκεντρωθέντες πολίτες τους έκαναν να συμπεριφέρονται ως εχθροί έναντι των πολιτών που διαμαρτύρονταν για τα άδικα μέτρα της κυβέρνησης και όχι για αστυνομικές δυνάμεις τάξης.
Ο τρόμος τους έναντι της λαϊκής οργής, τους έκανε να δίνουν τέτοιες εντολές προς τις αστυνομικές δυνάμεις για τη διάλυση του πλήθους, ως να επρόκειτο για επαναστατημένους πολίτες.

Τρόμαξαν οι κυβερνώντες ! Οι «καλοί» μας δημοσιογράφοι που εργάζονται στα ΜΜΕ, κήρυξαν και αυτοί απεργία και έτσι τα γεγονότα δεν τα είδαν οι έλληνες από τα αγαπημένα τους κανάλια. Ας είναι καλά το διαδίκτυο και ειδικά τα blogs, που με τις συνεχείς αναρτήσεις τους κάλυψαν τα γεγονότα και έδιναν ενημέρωση σε όσους και όσες δεν είχαν την δυνατότητα να τα ζήσουν ζωντανά.
Ντροπή στην Ένωση Συντακτών που κήρυξε απεργία. Περισσότερα θα προσέφερε με το να έχει συμμετάσχει στην απεργία με πληροφόρηση παρά με τη «φίμωση» των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, και η συμμετοχή κάθε φορά στην απεργία μάλλον ύποπτη και εκ του πονηρού μου φαίνεται. Διότι η συνεχής αναμετάδοση εικόνων από τη μεγάλη συγκέντρωση, θα έφερνε και άλλους πολίτες στη πλατεία και αυτό φυσικά δεν το ήθελαν οι κυβερνώντες. Την επομένη μάλλον θα είναι αργά για να αναπαραγάγουν τα συμβάντα στις ειδήσεις, διότι κάτι άλλο θα βρουν να παίξει πρώτο θέμα.

Η Πλατεία Συντάγματος έγραψε σήμερα Ιστορία και ίσως να γίνει το έναυσμα για μεγαλύτερες συγκεντρώσεις κατά αντιλαϊκών μέτρων και αυτό η κυβέρνηση θα πρέπει να το λάβει σοβαρά υπόψη της, αν δεν θέλει να γίνει η σημερινή μέρα η αρχή της πτώσης της .
Νίκος Χριστοδουλόπουλος
 
 
Εάν θέλετε να το δούν και άλλοι προωθήστε το με ένα like!